Ivana Mačužić – Vip student

- -
0

Izabrana je peta generacija Vip  studenata, među njima se našla i naša Kragujevčanka, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Ivana Mačužić.

Reci nam nešto o sebi.

Moje ime je Ivana Mačužić, rođena Kragujevčanka. Student sam četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu na smeru Marketing. Sportista sam i danas radim kao trener u SK “Foka”. Pomalo sam i umetnička duša, pa se iz hobija bavim izradom nakita i crtanjem.

Kako si saznala za ovaj konkurs?

Za konkurs sam saznala još na trećoj godini studija, kada sam naišla na plakat zalepljen na vratima jedne od učionica na fakultetu. Prvo što me je privuklo je to obećanje prakse u jednoj od najbrže rastućih kompanija u Srbiji. Međutim, konkurs se odnosio na studente završnih godina fakulteta tako da sam morala da se strpim i sačekam još godinu dana. Sledeće godine kada je konkurs ponovo objavljen nisam oklevala i odmah sam se prijavila.

Reci nam nešto više o konkursu.

Ceo proces selekcije se sastoji  iz tri kruga. Prvi krug podrazumeva podnošenje aplikacije, tj. slanje CV-a i odgovora na tri pitanja koja se nalaze na Vipovom sajtu jasamvip.rs i to na engleskom jeziku. Na osnovu aplikacije bira se 60 studenata koji prolaze u drugi krug koji podrazumeva lični intervju. Moram da napomenem da je malo falilo da ne stignem na zakazani intervju jer je baš tog dana bila snežna oluja koja je zatrpala pola Srbije.  Ipak sam nekako uspela da se dokopam njihove kancelarije u Beogradu gde su me sačekali sa toplom čokoladom. Finalni krug,  u koji prolazi 40 učesnika, je osmišljen kao dvodnevna radionica na kojoj treba da pokažemo svoje liderske sposobnosti i sposobnost da radimo u timu.  Ove godine se finalna selekcija odigrala u predivnom ambijentu hotela Danubia Park na Srebrnom jezeru.

Koje su privilegije jednog vip studenta?

Svaki Vip student dobija smart telefon sa 15 hiljada dinara kredita i Notebook iz Vipove ponude. Međutim, najvažnija nagrada je dvomesečna plaćena praksa u kompaniji Vip. Moram da naglasim da je za studente koji žive van Beograda obezbeđen i smeštaj. Tokom ta dva meseca radićemo pod budnim okom menadžera Vipa i pohađati seminare. Jedva čekam da počne praksa gde ću biti okružena mladim, kreativnim i ambicioznim ljudima!

Da li smatraš da će ti ovo pomoći u daljoj karijeri?

Naravno da će mi pomoći. Naš obrazovni sistem je takav da nemamo često prilike kao studenti da se srećemo sa praksom. Ova praksa će mi značajno pomoći da shvatim kako funkcioniše pravi poslovni svet i upoznam se sa industrijom telekomunikacija. Danas se za svaki posao traži iskustvo, a ova praksa će mi omogućiti i da ga steknem.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Pre svega planiram da završim osnovne i upišem Master studije, a nakon toga vidim sebe u dinamičnom i kreativnom svetu marketinga. Glavne oblasti koje me interesuju su ekonomska propaganda i marketing istraživanja, pa se nadam da ću moći da se oprobam u tim oblastima.

Nema komentara

Odgovorite