Dušan Petrović: Da novac ne postoji, da li biste i dalje radili ono što radite sada?

- -
0

dusan-petrovic

Prošlo je 4 godine od tvog prvog intervjua za Ritam Grada. Promena je vidljiva, od Dušana Petrovića koji je snimao covere sa svojim timom, slikao svoje prijatelje i poznaninke, do istog koji sada sarađuje sa ozbiljnim imenima u muzici, a i modi.

Rad kojih fotografa budi inspiraciju u tebi? U 2011. koji strani fotografi su bili tvoji idoli?

-Kao i u 2011-toj, pa i sad,moji uzori su i dalje Koray Birand, Emre Dogru, Mert and Marcus.

Kako je došlo do toga da radiš u Crystal Model Agency?

-Saradnja sa Crystal Model Agencijom došla je spontano! Te, sada već davne 2012-te, nakon emitovanja emislije Exploziv na Prvoj TV dobio sam poziv od direktora agencije da dođem na razgovor. Nakon toga, krenula je saradnja koja i dan danas traje.

nuznz

Da li imaš želju da i sam postaneš model? Pošto „plivaš“ u njima.
-Dok sam iza kamere, biće sve dobro hahaha

Kao jedan profesionalni fotograf, sigurno znaš čega jedan model mora da se odrekne/ šta za uzvrat dobije?

-Posao modela je mač sa dve oštrice! Pravi modeli podnose velike žrtve, ali zauzvrat dobiju priliku da proputuju ceo svet, odu na mesta na koja možda nikada u životu ne bi mogli sami da odu, dobiju priliku da zarade lep novac, upoznaju razne ljude i steknu ogromno iskustvo. Mada, kao što sam na početku rekao, velika žrtva, ali i puno lepih stvari.

Znamo da je snimanje takođe tvoja ljubav, sa kim si sve sarađivao u smislu snimanja spotova?

-Snimanje je u stvari bila moja „prva ljubav“ zahvaljujući kojoj je sve ovo i počelo. Prvi „pravi“ spot koji sam uradio sa samo 16 godina bio je sa Katarinom Živković i Arindy-jem za pesmu „Slaži me još jednom“. Nakon toga Saša Kapor za pesmu „Hotel Jugoslavija“, Aleksandra Stojković Dzidza , Deni Bonestaj…

Pošto si već duže vreme u tom poslu, da li si doživeo trenutak u kome si pomislio šta mi je sve ovo trebalo?

-Često doživljavam taj trenutak hahaha. Skoro sam pročitao jedan citat koji me je bacio u razmišljanje a glasi „Da novac ne postoji, da li bi ste i dalje ustajali svakog jutra i radili ono što radite sada?“ I onda sam shvatio da usvari radim ono što najviše volim, i da svoj posao ne bi menjao ni za čiji drugi.

Koja je najzanimljivija destinacija na kojoj si slikao/snimao? Kada slikaš za svoju dušu, da li su to tvoji prijatelji, životinje, priroda?

-Već godinama slikam na jednoj tajnoj lokaciji blizu Beograda koja deluje kao pustinja, a sve je samo nije to hahaha. To mi je definitivno jedna od omiljenih, mada u favorite mogu staviti i plaže prelepog Bejruta i Kipra na kojima sam takođe radio. Za svoju dušu uvek slikam svoje prijatelje i moja dva „pitbula“ Unu i Alfija.

Kakva je za saradnju Milica Pavlović, pošto si bio u timu koji je radio spot „Demantujem“?

-Milicu sam upoznao dok se još takmičila u Zvezdama Granda, i moram reći da je Milica jedna normalna devojka koja je u svom poslu pravi profesionalac kakvih danas ima malo, i zbog toga je jako cenim i poštujem. Sarađujemo pune 3 godine i čini mi se da smo uvek sve bolji i bolji. Ona ima odličan tim ljudi oko sebe sa kojima je lako raditi, i uvek se radujem novim projektima sa njom.

milica-pavlovic

Kao što Zorannah kaže, ti si njen omiljeni fotograf, kako ste se upoznali, kakva je ona osoba?

-Zorana i ja smo se upoznali još 2012-te, baš na snimanju spota za pesmu „Slazi me jos jednom“, mada tad smo i ona i ja bili na samom početku sto se tiče posla. Zorana je jedan kul lik slobodno mogu reći, i uvek se jako dobro provedemo dok radimo.

zorana

Da li su tvoje slike završile u nekom štampanom mediju?

hello

Kada bi mogao da biraš za slikanje neku svetsku zvezdu, koja bi to bila?

-Mi već imamo svetsku, a našu, a to je Jelena Karleuša, pa eto neka bude ona. :D

Kakvo slikanje je za tebe izazov? Šta je po tebi najbitnije za jednu vrhunsku fotografiju?

-Na svako slikanje gledam kao na jedan novi izazov, i najbitnija je dobra atmosfera i dobra enegrija.

milan -stankovic

Sada živiš u Beogradu, koliko često posećuješ svoj rodni Kragujevacu?

-Kad god imam prilku! Trudim se da to bude što češće, jer kako vreme prolazi, sve više imam potrebu da makar na dva dana dođem kući da se opustim i psihički odmorim od svega, sa mojom porodicom i prijateljima iz detinjsva.

Nema komentara

Odgovorite