Čovek bez sluha – ritam koji ne prestaje

- -
0

Pred sutrašnju koncertnu promociju novog albuma “Događaj dana” kragujevačkog benda “Čovek bez sluha”, koja počinje u 21 čas u holu Gradske dvorane Šumadija, portal Ritam grada porazgovarao je sa Mikicom Zdravkovićem, bas gitaristom grupe, o nastanku novog albuma, o proteklih 17 godina rada i postojanja ČBS-a.

Neki od albuma su : Mrzim ovаj grаd (1998), Sećаnje nа zаdnjeg klovnа (1999), Sekond hend (2006). Svaki dan nosi neki prepoznatljiv događaj, 4. novembar u Kragujevcu obeležiće poseban događaj dana promocija novog albuma ČBS-a.

Kako ste došli na ideju da naslov novog albuma bude “Događaj dana” ima li neku posebnu simboliku?

Za nas je jako bitan taj “događaj dana” tako nam se i zove novi album, a sam naziv izvučen je iz konteksta kroz par pesama se provlači i odlučili smo da u ovom sivilu i zbog svega što se dešava oko nas damo baš taj naziv. Jer smatramo da je ono što mi radimo veoma pozitivna stvar i to jeste jedan  bitan “događaj dana”.

Kakva su vam očekivanja pred sutrašnju promociju?

Jako nam je bitno da taj koncert prođe kako treba jer opet je to kod kuće, ono što se pokazalo na strani je da gde god odemo imamo stvarno veliku bazu fanova i ona se brzo širi. Dobijamo zaista pozitivne kritike na račun svega onoga što stvaramo, sviramo, pišemo. Kragujevac nam je jako bitan i imamo malo tremu pošto je ovo naš grad, tu su naši ljudi i naši prijatelji. Potrudili smo dosta da sve izgleda kako treba i svako  ko bude došao sutra na naš koncert videće šta smo sve pripremili od tehnike koja je jako dobra, fenomenalnog zvuka, biće lepe rasvete čak smo uradili i jednu veliku zastavu koja je ujedno i poklon od našeg prijatelja preduzeća “Prizme”. Biće svega i svačega, što se kaže i reč je o jako dobrom koncertu gde će nastupati četiri benda veoma kvalitetna . Ovaj album već sada lepo prolazi kod publike i kritike, imamo spot koji smo snimili koji se zavrteo na MTV-u  i sve nekako ide nekim svojim tokom i mi smo zadovoljni.

Grupe koje gostuju na vašoj promociji biće?

Bend “Za dž” iz Čačka, klinci koji jako dobro sviraju, imaju jaku energiju i sviraju veoma interesantno nas su oduševili. Drugi bend je “Crveni karton” nekako su veselica, imaju duvača u bendu, pravi bend da se đuska uz njih. I treći bend su naše prijateljice iz Zagreba “The Rock Flock”  u bendu su dve devojke i lepo ih je čuti, ali i videti.  One su nam takođe bile gosti na solo koncertu u Zagrebu pre mesec dana .

Gde idete nakon promocije albuma u Kragujevcu?

U Novom Sadu 23. novembra imamo televizijsko snimanje , reč je o jednočasovnoj emisiji “Gruvanje”. Što se tiče live nastupa sviraćemo sa bendom “Hladno pivo” u Beogradu u decembru. Imamo dosta pregovora, sigurno je da idemo u Skoplje na festival “Taksirati”.

Kakvo je vaše mišljenje o muzičkoj sceni u Kragujevcu?

Moram da kažem da je dobra, imamo dosta mladih bendova koji su jako kvalitetni da ih ne imenujem  sada, izostaviću slučajno nekoga. Ali ima ih i to svim pravcima, ali cela scena ili muzička industriija u Srbiji je na nekim najnižim granama u svemu, nema izdvaštva, samo jedna emisija na nacionalnoj televiziji se bavi rok scenom I urbanom muzikom ali teško je da budeš na njihovoj listi. Tako da smo prepušteni sebi kao I svi drugi, pa nam sve zavisi od toga kako nam prođu pesme. Internet, Youtube, društvene mreže su glavna sredstva komunikacije sa publikom i to se pokazalo kada smo otišli u Zagreb cela publika je pevala sve pesme sa novog albuma, a da tamo nismo poslali nijedan Cd sa pesmama, ali eto Youtube je uradio svoje što nama puno znači. Mi moramo da se pokrenemo, cela Srbija jer pojedinačno nije moguće, organizacija koncerta je neisplativa mnogo košta, publike nema puno, ustvari ima je više nego ranijih godina, ali opet ni to nije to. U regionu je drugačije svaka sredina ima svoj festival, kod nas je tek ove godine to počelo. Mi smo poslednji put imali koncert u Kragujevcu na “Arsenal festu” pred oko 2000 ljudi.

Poruka čitaocima od benda “Čovek bez sluha”?

Svako ko je raspoložen da dođe na jedan pravi rock and roll show koji im pripremamo je dobdodošao, mada su karte već otišle i očekujemo dosta ljudi.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite