Budi Vip student – intervju sa Dankom Dolović

- -
0

Otvoren je konkurs za petu generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta “Budi Vip student“ i trajaće do 3. januara 2012. godine. Ovaj projekat omogućava talentovanim mladim ljudima da steknu iskustvo u oblasti telekomunikacija. Bira se 20 najboljih studenata završnih godina studija.

Njih očekuju i vredne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude sa priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija odabranih državnih fakulteta IT i biznis orijentacije Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Od kandidata se očekuje minimalna prosečna ocena 8 na studijama u toku prijavljivanja, odlično znanje engleskog jezika i poznavanje rada na računaru, kao i upis master studija u akademskoj 2012/2013 godini.

Naš portal je imao čast da razogovara sa prošlogodišnjim Vip studentom, Dankom Dolović, koja je završila osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu i sada je upisala master, takođe na Ekonomskom fakultetu

1. Kako si saznala za ovu stipendiju?

Jednog dana na fakultetu sam ugledala poster sa slikom nasmejane devojke na kome je pisalo Budi Vip student. Kratko, jasno, ali dovoljno da me zainteresuje. Istog dana sam dodatne informacije potražila na internetu i već sutradan aplicirala. Znala sam – to je to!

2. Koje su privilegije jednog Vip studenta?

Svaki stipendista dobija prefiks Vip, koji mu otvara vrata dinamičnog sveta telekomunikacija. Postajemo deo mlade i energične organizacije, dobijamo sjajne nagrade, družimo se, učimo. Takođe, dobijamo značajnu referencu za buduće poslove.

3. Reci nam nešto o samoj praksi?

Kombinovanjem teorijskih i praktičnih znanja, uz mentorstvo menadžera Vip-a, dva meseca plaćene prakse u kompaniji postala su nezamenljivo iskustvo. Radila sam u sektoru prodaje, u motivišućoj atmosferi, gde sam mogla da sagledam širu sliku pružanja telekomunikacionih usluga – ali iz perspektive davaoca, a ne korisnika usluga. Drago mi je što sam karijeru otpočela na ovakav način i u ovakvoj kompaniji.

4. Šta bi poručila budućim Vip studentima?

Moja preporuka je da maksimalno iskoriste svoj “mandat”. Da rade na sebi, uče i budu vredni. Zaista, mogućnosti su velike, kao i podrška mentora i kompanije. Onima koji se još nisu prijavili poručujem da požure, jer se konkurs uskoro zatvara. Želim vam puno uspeha!

 

I kao što je Danka rekla, ako smatrate da ste baš Vi budući Vip studente, požurite i prijavite se, jer se ovakva prilika pruža samo jednom u životu.

 

Nema komentara

Odgovorite