UČENIK MUZIČKE ŠKOLE U KRAGUJEVCU MEĐU NAJBOLJIMA NA SVETU!

- -
0

Harmonikaš Luka Simić, učenik Muzičke škole ”dr Miloje Milojević” u Kragujevcu, osvojio je drugo mesto na Svetskom kupu u Litvaniji.

Izvor: RTK

Luka je bio najmlađi takmičar i nosilac je skoro najvećeg broja bodova, u kategoriji junior. Šesnaestogodišnji Luka Simić, pohađa časove harmonike od malih nogu. Ljubav, trud i vežba dovele su do mnogobrojnih nagrada koje je dobijao tokom školovanja. Na ovom takmičenju svetskog renomea takmičila su se deca iz svih krajeva sveta od Amerike do Rusije.

Nedavno je pobedio na Svetskom kupu harmonike u Litvaniji, na kome je osvojio drugo mesto u kategoriji junior.

Na ovo prestižno takmičenje uglavnom idu pobednici nacionalnih konkursa, ove godine održavalo se u maju a Luka je bio apsolutni pobednik laureat sa 112 bodova.Između ostalih na repertoaru kojim se predstavio Luka bile su i kompizicije Žan Filipa Remoa „Urođenici“ i Semjonova „Kapris broj 1“.Poznato je da je jedna od najboljih škola harmonike upravo kragujevačka muzička škola, koja broji veliki broj nagrada učenika iz ovog instrumenta.

Muzička škola „dr Miloje Milojević“, uvek je tu da podrži svoje učenike i velike talente, kako u duhovnom smislu tako i u materijalnom, kao što je i ovog puta bio slučaj na Svetskom kupu harmonike u Litvaniji.

Izvor: RTK

 

 

Nema komentara

Odgovorite