Red Bull žrvrljanje

- -
0

Svi imaju skrivene umetničke talente kada je u pitanju žvrljanje tokom predavanja, a sve počinje sa osnovnim priborom: papirom i olovkom. Umetnost u njenom najboljem izdanju održaće se po četvrti put u Srbiji.

Žvrljanje je univerzalna navika koja ujedinjuje studente i kulture širom planete. Svi žvrljaju! Više od 50 hiljada studenata sa preko 1000 univerziteta iz više od 40 zemalja, pokazaće nam na koji način oni doživljavaju umetnost žvrljanja. Red Bull Doodle Art daje studentima platformu da prevedu svoju inspiraciju i maštu u umetnost. Žvrljanje nema pravila, restrikcija… to je sloboda izražavanja.

Tokom aprila meseca, studenti u Srbiji će moći da prilože svoja neverovatna umetnička dela i glasaju za najbolju žvrljotinu u svojoj zemlji na globalnoj platformi. Serija događaja obeležiće ovogodišnje izdanje, a sve sa ciljem da što više studenata dobije šansu da žvrlja. Red Bull Doodle Art će u Srbiji okupiti najuticajnije umetnike na prvom dešavanju u Dorćol Platz-u, nakon čega slede posete fakultetima i veliko nacionalno finale krajem aprila, kada će žiri odlučiti ko će predstavljati Srbiju na globalnom finalu. Pored učešća na svetskom finalu, pobednik će osvojiti i jednogodišnje školovanje za print i grafički dizajn koje dodeljuje ITAcademy.

Drugo globalno izdanje Red Bull Doodle Art 2017 imaće uzbudljivo finale: iskustvo virtualne stvarnosti. Svi nacionalni pobednici dobijaju jedinstveno iskustvo da se takmiče u završnici na uzbudljivoj lokaciji. Imaće trening o tome kako da poboljšaju svoje 3D umetničke veštine i kreiraju svoje finalno umetničko delo slikajući u 3D.

Finalno remek-delo će biti izloženo u virtualnoj galeriji, gde će ljubitelji umetnosti u potpunosti moći da iskuse žvrljotine iz celog sveta u virtualnoj stvarnosti! Globalnog pobednika će birati panel sudija.

Takmičenje koje se održava širom sveta među studentima u kojem studenti prilažu svoje žvrljotine koje se ocenjuju na osnovu stila i kreativnosti. Jedan žvrljač iz svake zemlje učesnice, biće pozvan da se pridruži globalnom finalu i takmiči sa studentima iz celog sveta. Pobedničko delo iz svake zemlje biće izloženo u Globalnoj virtualnoj galeriji. Na izložbi će biti proglašen jedan međunarodni pobednik.

Ko će biti krunisan za globalnog pobednika Red Bull Doodle Art 2017? Uskoro ćemo saznati!

Za više informacija o zemljama učesnicama i na koji način prijaviti svoj rad, posetite www.redbulldoodleart.com, #doodleart

Nema komentara

Odgovorite