Otkrijte talenat svojih mališana u školici glume u vrtiću “Petar Pan”

- -
0

“Gluma je skup tehnika koje se koriste kako bi se oživele misli i osećanja likova koje se iznose radi što uverljivijeg prikaza. Suština glume je potisnuti sebe kako bi postali neko drugi.”
Svaki veliki glumac svoju karijeru započinjao je kao dete ili u ranim tinejdžerskim danima. Danas, u nedostatku vremena za održavanje dramskih sekcija u okviru vrtića i škola, mališani nemaju mogućnost učenja prvih glumačkih koraka. Stoga smo se odlučili da u okviru vrtića “Petar Pan” oformimo grupu za sve zainteresovane mališane koji bi unapredili ili otkrili svoj talenat.

Mališani imaju priliku da kroz dramske vežbe pokrenu svoju maštu, odigraju svoje prve uloge i učestvuju u kolektivnom radu. U radu sa specijalistom dramskog vaspitanja Kristinom Nastić, koja vodi program, deca će probuditi svoj istraživački duh za otkrivanje sopstvenog identiteta i spoznaje sveta u kome odrastaju.

Savladavajući zadatke i vežbe koje predstavljaju segment osnovnog akademskog glumačkog treninga vezanog za dečju igru, deci je otvorena mogućnost da se već nakon prvog časa oslobode straha od javnog nastupa, steknu samopouzdanje i artikulišu izražavanje i komunikaciju.

Šta nudimo budućim velikim glumcima?
1. Uvežbavanje koncentracije
2. Jačanje samopouzdanja
3. Razvijanje smisla za humor i zabavu
4. Iskazivanje emocija kroz verbalnu i neverbalnu komunikaciju
5. Uvežbavanje pravilne artikulacije glasova
6. Oslobađanje od treme
7. Ojačavanje samopouzdanja
8. Vežbanje dikcije i monologa
9. Ovladavanje scenskim pokretom
10. Razvijanje kreativnosti i umetničkog potencijala
11. Upoznavanje sa lutkarskim pozorištem i pozorištem senki
12. Učestvovanje u mjuziklima i stvaranje novih dramskih dela

Sve zainteresovane roditelje, koji bi svojim mališanima želeli da omoguće učenje prvih dramskih i scenskih pokreta uz druženje sa svojim vršnjacima, pozivamo da dovedu svoje buduće mlade umetnike u našu školicu glume u Ilindenskoj 103 u Kragujevcu.

Sve dodatne informacije o programu i aktivnostima koje će se održavati u okviru školice glume možete dobiti na telefon 060/349-64-93.

Predstava može da počne.

Očekujemo vas.

Nema komentara

Odgovorite