Bowling – nešto više od igre

- -
0

bowling (2)

Kuglanje je jedan od najpopularnijih sportova na svetu. U svom nastajanju kuglanje je bilo dostupno samo pripadnicima plemstva, a kroz svoju istoriju igra je vremenom dobijala svoje varijacije i nadogradnje. Bowling je najpribližnija igra klasičnom kuglanju, danas se bowling-om bavi preko sedam miliona registrovanih igrača u vise od 90 zemalja takmičeći se u nacionalnim ligama, kupovima, prvenstvima kontinenata i svetskim prvenstvima, a najpopularniji su turniri koji donose i vredne novčane nagrade. Dva najveća turnira u svetu održavaju se u Las Vegasu i Bangkoku gde pobednik za osvojeno prvo mesto dobija nagradu od milion dolara.

Osim profesionalnog, bowling ima i zabavno-rekreatinvi karakter. Zbog svoje dostupnosti svim generacijama, predstavlja i porodičnu zabavu, druženje sa prijateljima, večernji izlazak… Bowlingom se rekreativno mogu baviti i deca i stariji, razvijajuci i odrzavajuci svoju kondiciju i sportski duh. Bavljenje ovim sporotom utice na razvoj mišića ruku, nogu, leđnih i trbušni mišića, utiče na koncetraciju i razvija timski i takmičarski duh.

Bowling je dostupan i u našem gradu, u okviru Arene Fun Factory (TC Plaza), gde se uz stručno osoblje mogu isprobati sve prednosti ovog sporta.

bowling

Nema komentara

Odgovorite