ZZŠ: Vlada hoće da pomogne Kragujevcu, gradska vlast nesposobna

- -
2

Stranka Zajedno za Šumadiju saopštila je da je današnje otvaranje fabrike u Sobovici velika stvar, ne samo za Кragujevac već i za čitav region i dodala da je sama činjenica da će 2.000 ljudi dobiti zaposlenje i rešiti problem egzistencije svojih porodica velika za grad Кragujevac koji u svakom pogledu stagnira u poslednje četiri godine.

– Svakodnevno smo svedoci nesposobnosti gradske vlasti da učini bilo šta za grad, uprkos ogromnoj pomoći Vlade Srbije, koja se pre svega ogleda u ogromnim transfernim sredstvima, od čak 20 miliona evra. Tolika sredstva bi se, da je vlast bila odgovorna i domaćinski nastrojena, videla kroz realizaciju projekata. Nažalost, gradska vlast nema ideju kako da pokrene grad, ne postoje nikakvi projekti. Da je bilo pameti i znanja, danas bi u Кragujevcu bila urađena Severna obilaznica za koju ne postoji ni projekat, imali bi smo gradsku bolnicu, završen kružni tok Mala Vaga, završene projekte za prenamenu prostora kasarni Milan Blagojević i Radomir Putik, a grad bi izgledao potpuno infrastrukturno drugačije, što bi privuklo i nove investitore, a samim tim bi bila otvorena nova radna mesta za, pre svega, mlade koji bi imali motiv da ostanu ovde, a ne da masovno odlaze u inostranstvo – navode u ZZŠ.

U ZZŠ zaključuju da je očigledna namera Vlade Republike Srbije da pomogne gradu, ali ne postoji sposobnost onih koji ga vode. Cenu svega toga plaćaju Кragujevčani, koji žive sve lošije, a njihovo nezadovoljstvo je očigledno na svakom koraku.

2 Komentara

  1. Verko mora da ima razloga što ne komenetariše malverzacije u Urbanizmu, iako te informacije mogu da dovedu do smene gradonačelnika ! Da se nije dogovorio sa Beogradom da ga ne napadaju po tom pitanju a da će mu dati neku funkciju u gradu ?

Odgovorite