ZZŠ-URS: Intezivni radovi na prolećnom uređenju Kragujevca

- -
1

Zoran JovanovicNa konferenciji za novinare u kancelariji ZZŠ-URS predsednik Saveta za infrastrukturni razvoj grada Zoran Jovanović je govorio o realizaciji predizbornog Programa daljeg razvoja Kragujevca Veroljub Verko Stevanović ZZŠ-URS od 2012.godine u oblasti infrastrukturnog razvoja kragujevačkih mesnih zajednica. Jovanović je istakao da je posle zimske sezone veliki broj kolovoza i trotoara oštećen i da je kišni period odložio radove na održavanju i rekonstrukciji kragujevačkih saobraćajnica i ulica. On je najavio da će grad intezivirati radove u kvartovima u kojima je izvršena rekonstrukcija gasne mreže, fekalne kanalizacije i vodovodne mreže, poput ulica: Kapetana Lukića, Andre Marinkovića, Laze Marinkovića, Mišarskoj i Spasenije Cane Babović. Prema njegovim rečima bilo je dosta intervencija na toplovodnoj mreži, što otežava drumski i pešački saobraćaj, tako da je potrebno izvršiti sanaciju i tih trasa, uz redovno održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije.”Takođe, od izuzetne važnosti za bezbednost saobraćaja u gradu je i održavanje javne rasvete i lokalna samouprava je dužna da je dovede u ispravno stanje. Održavanje javne rasvete je povereno „Elektrošumadiji“, s tim što je to preduzeće vlasnik stubova javne rasvete i primetno je da veliki broj sijalica ne radi zbog zastoja u održavanju i nabavci materijala. Situacija se u poslednjih 15 dana popravlja i lokalna samouprava očekuje normalizaciju u održavanju te funkcije”, naglasio je Jovanović. On je najavio i uređenje zelenih površina u gradu, prolećno sađenje rasada i zanavljanje drvoreda u gradu, kao i sređivanje zelenih površina pored saobraćajnica u Spomen parku Šumarice. U planu je i uređenje parka kod jezera “Bubanj”, koje podrazumeva pre svega popunu zemljom i izradu pešačkih staza, dok će ograde parka kod centralne gradske pijace biti rekonstruisana.

Poseban problem u gradu su autobuska stajališta koja su u jako lošem stanju, naročito ona koja su data na “Futuri”. Jovanović ne spori da je tih 19 stajališta pre šest godina izgledalo reprezentativno, ali “Futura” nije ispoštovala obavezu održavanja i grad je prinuđen da raskine ugovor sa tom firmom. Jovanović je rekao da će održavanje stajališta biti povereno Gradskoj agenciji za saobraćaj, najavivši postavljanje novih stajališta po sistemu poveravanja. “U fazi izrade je i dokumentacija za dečije igralište u ulici Srete Mladenović, iza „Dubrovnika“. Grad će izgraditi igralište po evropskim standardima, sa kvalitetnom podlogom i rekvizitima. Neka od postojećih igrališta biće sređena , poput onih u naseljima Uglješnica, Višnjak i Bubanj, dok će ostala biti obuhvaćena redovnim održavanjem”, rekao je Jovanović.

On je najavio i privremeno rešavanje problema parkiranja kamiona na potezu Stara zvezda-Erdeč do konačne izgradnje kamionskog terminala, dok će do početka druge polovine maja biti izvršena dilatacija mosta kod “Zvezde”. Jovanović je istakao i značaj uređenja vodotokova, posebno reke Uglješnice čije bi uređenje rešilo problem kišne kanalizacije iz ulice Save Kovačevića.

1 komentar

  1. nemoj da ga uredjujete vise,dobro je i ovako,sve ste pare potrosili na uredjivanje,a ono sve isto kao pre 5god.

Odgovorite