ZZŠ: „R. Nikolić najbogatiji gradonačelnik KG od 1945.“

- -
5

zzs zajedno za sumadiju
Odbornici Zajedno za Šumadiju pokrenuće procedure u lokalnoj skupštini za dokazivanje imovine gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

Oni za Nikolića tvrde da je najbogatiji u istoriji Kragujevca od 1945 godine.

„Bogatstvo porodice Nikolić se procenjuje na 1,3 miliona evra, a javnost se pita kako se obogatio Radomir Nikolić koji ima zavidnu imovinu od 10 hektara zemljišta preko nekretnine od 740 metara kvadratnih i vikendice površine 225 metara kvadratnih, do letnje kujne 73 metara kvadratnih“ navodi se u saopštenju te organizacije.

Zajedno za Šumadiju tvrdi da niko ne zna kako se Nikolić obogatio i da to treba zakonski da se utvrdi kao i da Nikolić treba da odgovara za nelegalnu gradnju vikendica po Beogradu i Srbiji.

„Iskrenost i dobre namere predlagača pokazaće se za kratko vreme, odnosno ako se utvrdi poreklo imovine političara, počev od predsednika države, njegove porodice i dvorske svite“, navedeno je u saopštenju te odborničke grupe.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je juče da je taj grad za vreme bivše vlasti opljačkan i da je napisao dve krivične prijave.

5 Komentara

  1. Imovina porodice Nikolic nije stecena za vreme valsti kao pojedinaca bivsih vlasti, tako da ovakve bljuvotine samo govore kakvi su oni ustvari.

  2. Doticna gospoda bolje da razmisljaju sta ce kada se dokaze kako su i za koliko ojadili grad, nego sto se bave Radomirovom imovinskom kartom.

  3. To je pravo pitanje.Ali je važnije koliko su bogati posle odlaska sa vlasti?Recimo profesor, inženjer, pravnik i ostala kalankurija?

  4. Nikada nisam odobravao a i “nasedao” na afere tipa “lamela” ili afera “ugalj” (mislim na gradonačelnika iz DS) itd.Pa takođe i sada smatram da tome ne treba pridavati značaj.

Odgovorite