ZZŠ: Permanentno ulaganje u razvoj vrhunskog sporta u Kragujevcu

- -
1

dusan aleksic zeka„Zajedno za Šumadiju nastavlja i naredne godine sa uspešnom implementacijom programa daljeg razvoja Kragujevca od 2012. godine u oblasti sporta“ , rekao je na pres konferenciji Dušan Aleksić, potpredsednik GO ZZŠ Kragujevac. On je saopštio da je ova godina bila više nego uspešna za kragujevačke sportiste, s obzirom na to da su zabeleženi najbolji rezultati u vaterpolu, fudbalu,košarci, rukometu…

„Konačno smo dobili zatvoreni bazen. Vaterpolo klub Radnički je nepobediv, pored njega razvila se nekolicina plivačkih klubova, a nedavno je održan i prvi miting u ovom sportu. Važno je i to da će srpski olimpijac Milorad Čavić pokrenuti plivačku akademiju u Kragujevcu. U planu je i uređenje stadiona Čika Dača, odnosno pomoćnog terena. Fudbalski klub Radnički je zabeležio najbolji rezultat u istoriji, jer mu je takmičenje u evro kupovima izmaklo za dlaku. I u malom fudbalu ne izostaju rezultati. Kragujevački Ekonomac je na visoko rangiranom jedanaestom mestu u Evropi. Isti slučaj je i sa košarkašima koji imaju evropski tim. U ženskoj konkurenciji imamo čak dva kluba u A seriji. Rukometaši i rukometašice su takođe u usponu. Zbog svega navedenog i ne čudi što je u planu gradnja nove Hale sportova sa 10 000 mesta“, naglasio je Aleksić.

On je istakao i potrebu izgradnje nove dvorane za kuglanje i streljaštvo, kao i razvijanje uličnih sportova kao što su urbane varijante basketa. Za narednu godinu su planirane biciklističke i auto-trke, biće organizovana i prva rolerijada.

Očigledno je, kaže Aleksić, da je za nama najuspešnija sportska godina. Zajedno za Šumadiju zato nastavlja politiku razvoja sporta na osnovu predizbornog programa od 2012. godine. „Naredne godine ulagaće se pre svega u infrastrukturu i kadrove ekipnih i individualnih sportova“, zaključio je Aleksić.

1 komentar

 1. Aleksic????
  Pratio sam RADNICKI po Selevcu , Zvizdu, Lajkovcu.. gde god da je igrao pruzao sam mu ljubav. Znam i osecam sve muke i ptanju koju moj klub trpi. Znam da ni u buduce nece biti sjajno.
  A onda dodje neki i neciji “veciti student” i pocne da soli pamet. Naravno, ta prica danas prolazi kod manupulisanih ljudi. Kod mene NE!

  Jedva cekam da odu vaterpolisti. Svi do jednog, osim pomocnog trenera nisu Kragujevcani.

  Cavic nije ni dosao, a jedva cekam da ode. (bas me zanima koga ce da zaposli) i kolika ce mu biti plata. Covek otvara SVOJU, PRIVATNU AKADEMIJU NA GRADSKIM BAZENIMA. Samo kod nas u Srbiji.

  Sva sreca pa Mutu Nikolica i ostale Vrscane ne vidjam po bastama kako u belim kosiljicama pijuckaju vince. (hladno je)

  Gde je nestao onaj SPORT, gde su nestali Kragujevcani?

  Da li ce ovi isti da odgovaraju za propast naseg sporta ili ce da rade ono sto najbolje znaju (da organizuju ekskurzije).

  Sami smo krivi!

Odgovorite