ZZŠ: Kragujevac tavori kao i njegov parlament

- -
0

zzs zajedno za sumadiju

Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju izražava nezadovoljstvo zbog neaktivnosti Skupštine grada Kragujevca, koja je od aprilskih izbora zasedala samo tri puta.

U ZZŠ navode da je u periodu kada je ZZŠ vodila kragujevačku lokalnu samoupravu, gradski parlament zasedao od 12 do 15 puta godišnje, a aktuelna lokalna vlast zakazuje sednice samo da bi ispunila zakonski okvir – jednom u tri meseca.

– Istovremeno nagomilavaju se ekonomski problemi, komunalni sistem je u katastrofalnom stanju, nisu doneseni urbanistički planovi, grad se ne razvija i tavori. Izgleda da je u iščekivanju nekog novog kredita, gradska vlast zaboravila da izvrši rebalans budžeta, zanemarujući činjenicu da od 1. decembra stupa na snagu novi Zakon o lokalnoj samoupravi, a 15. decembra Zakon o budžetskom sistemu. Ova, nova, zakonska rešenja će u velikoj meri uticati na organizaciju lokalne samouprave i promeniće funkcionisanje gradske uprave i javnih preduzeća, što SNS i njene koalicione partnere, na početku zimskog sna, uopšte ne interesuje – navodi se u saopštenju ZZŠ.

U ZZŠ zaključuju da će ta odbornička grupa inicirati razgovore sa ostalim opozicionim odborničkim grupama, pod uslovom da su jasno distancirane od SNS-a, kako bi zajedno odbranili parlament od marginalizacije koju sprovodi izvršna vlast na čelu sa gradonačelnikom Kragujevaca.

Nema komentara

Odgovorite