ZZŠ: Kad sin zaposli oca

- -
4

Vladavinu DS-a je obeležilo prisustvo funkcionerskih familija u svim strukturama vlasti – braće Dulić, Radosavljević, Pajtić, eks.supružnika Đilas, oca i sina Cvetković, sina i oca Obradović.

Kragujevcu su posebno zanimljivi Obradovići, koji su Klinički centar u Kragujevcu partijski zauzeli i doveli ga do propasti, iza sebe ostavivši dug od bezmalo 20 miliona evra, a najvažniju zdravstvenu ustanovu u centralnoj Srbiji u stanju sramotne bede. Sin Dušan, lider kragujevačkih demokrata je postavio svog oca Slobodana za direktora Kliničkog centra, sa platom od blizu 300.000 dinara, što je bezmalo tri puta više od plate lekara specijalista, a o platama ostalog medicinskog ili pomoćnog osoblja, koje je znalo po šest meseci ni dinara da ne vidi, da i ne govorimo.

Obradovići su u vreme rukovođenja KC zaposlili više od 300 ljudi, na neodređeno i određeno vreme, preko omladinskih zadruga, ali i nezakonito, bez ugovora. I dok nije bilo para za plate, lekove, materijale i opremu, za direktora je, naravno, stizalo. Plata od tri hiljade evra plus 50 odsto profesorske plate na Medicinskom fakultetu.

Evo kako je obračunavana direktorska plata Slobodna Obradovića, dok se Klinički centar urušavao i od etablirane ustanove, za njegovog rukovođenja postao ruina.
Odluka UO KC Kragujevac o zaradi direktora i obračun koji je u suprotnosti sa odlukom:

 

4 Komentara

  1. Eh, da. Hvala bogu da se našao neko pametan da traži obračune. Ovaj gore je “redovan”, a ovaj dole je, hm, vanredan. Samo za direktora. Koji je toliko učinio. Da upropasti Klinički centar.

  2. Photoshop level noob… A sto ne izbace Verkov obracun iz vremena kad je bio direktor Radnickog? Plata direktora radnickog, plata gradonacelnika, plata iz upravnih odbora, znaci mesecno promanje 5000 evra minimum

  3. Rajko, za tvoju informaciju predsednicke funkcije u gradskim klubovima, kao i u FK Radnickom nisu placene funkcije i za to se ne prima plata.

Odgovorite