ZZŠ: Gradska vlast nesposobna da rešava probleme

- -
0

Gradska vlast sa gradonačelnikom Nikolićem na čelu na svakom koraku pokazuje nemušt i neznalački pristup svakom problemu u gradu, smatraju u “Zajedno za Šumadiju”

“Dešavanja i odluke donete na prethodnoj sednici Skupštine grada samo dokazuju da se dešavanja u gradu kreću upravo onako kako je odbornička grupa Zajedno za Šumadiju upozoravala i da je kragujevačkoj javnosti sada mnogo jasnije na koji način vladajuća većina vodi grad. Sve što su građani dobili za ove četiri godine su laži i podmetanja od strane vladajuće garniture i samog gradonačelnika”, rekao je na konferenciji za medije lider “Zajedno za Šumadiju” Veroljub Stevanović.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je o neznanju gradske vlasti, nedomaćinskom ponašanju i bahatosti govore i odluke donete na prethodnoj skupštini, pre svega one koje se odnose na Plan detaljne regulacije koji je veoma bitan za grad.

Zajedno za Šumadiju smatra da je ova odluka veoma važna za grad, ali samo ako ima neki smisao.

“Zanimljivo je da projekat Severna obilaznica nije bio tema lokalne vlasti do trenutka kada je ZZŠ upravo ovu temu najavio kao jedan od svojih projekata. Odluka koju su usvojili odbornici ne donosi ni jedan podatak, a javnosti je ostalo nepoznato kako bi ova obilaznica trebalo da izgleda. Ista je situacija i kada je reč o detaljnoj regulciji groblja Bozman i Hipodroma što bi imalo smisla da je urađeno pre četiri godine i bez besmislene ideje o premeštanju igrališta koje tu postoji 90 godina”, navedeo je u saopštenju ZZŠ.

Gradska vlast sa gradonačelnikom na čelu, ističu u ZZŠ, na svakom koraku pokazuje nemušt i neznalački pristup svakom problemu u gradu.

“Tako je sve oko likvidacije sportskih društava i formiranja JP „ Šumadija“ potpuno nezakonito, na šta smo mi kao odbornička grupa odavno upozoravali, od osnivanja jednog preduzeća koje bi spojilo nespojivo, do činjenice da su zaposleni primali naknade za svoj rad za januar i februar po osnovu ugovora o radu preduzeća koje više ne postoje, a u kojima su radili do nastanka novog. Grad Kragujevac je zadužen sa 25 miliona evra dugoročno i duguje pet puta više nego što je to bio slučaj 2014. godine i pored činjenice da dobija značajna sredstav od strane Republike. Građani vide da ništa nije urađeno, pa postavljamo pitanje gde je taj novac otišao? Dug grada prema Energetici je 1, 5 milijardi evra, prema Elektroprivredi 40 miliona, što samo znači da ništa nije plaćano poslednje četiri godine, a samo od početka godine se od strane Republike u gradsku kasu slilo preko 460 miliona. Čeka nas i otplata kredita, a ove godine će iz gradske kase za tu namenu morati da ode 840 miliona na budžet od 5 milijardi”, navode u ZZŠ.

U toj stranci ističu da postoje mnoga pitanja na koja “nismo dobili odgovore, a koja samo dokazuju da gradonačelnika i njegove saradnike ne interesuje šta se dešava sa gradom niti kako građani žive”.

Nema komentara

Odgovorite