ZZŠ: Bitno je vrednosno jezgro, a ne ime partije

- -
2

sasa milenicZajedno je ime prve velike demokratske opozicione registrovane koalicije političkih stranaka. O saradnji sa novom strankom ne možemo govoriti, jer kontakata nije bilo, izvesno je da srodni nazivi ukazuju na isto vrednosno jezgro a to je obnova vrednosti početaka demokratske borbe protiv nasleđa Slobodana Miloševića i komunizma u Srbiji.

Saša Milenić, potpredsednik ZZŠ i narodni poslanik u NSRS, izjavio je da se imenom političke organizacije mogu saopštavati političke namere i ambicije, ali da osnivače stranke Zajedno za Srbiju, odnosno poslaničkog kluba sa tim imenom, treba pitati da li je ime nove stranke učitavanje određene političke ambicije. Milenić je istakao činjenicu da je Zajedno ime prve velike demokratske opozicione registrovane koalicije političkih stranaka, koja je povela prvu veliku borbu protiv Miloševićevog režima, ali je brzo nestala iz političkog života Srbije.

„Stranka Zajedno za Šumadiju jedini je neprekidni naslednik koalicije Zajedno, ali Dušan Petrović može se, s pravom, pozivati na vrednosti koalicije jer je svojevremeno zajedno sa nama učestvovao u njenom stvaranju i delovanju. O saradnji sa novom strankom ne možemo govoriti, jer nikakvih kontakata nije bilo, ali je izvesno da srodni nazivi ukazuju na isto vrednosno jezgro, a to je obnova vrednosti početaka demokratske borbe protiv nasleđa Slobodana Miloševića i komunizma u Srbiji“ , naglasio je Milenić.

Zajedno za Šumadiju perspektivu vidi u osnivanju novih lokalnih i regionalnih političkih organizacija.

2 Komentara

  1. a ko je “vrednosno jezgro” on i nas dragi rusenacelnik i ostala ekipa .nece jos dugo dolazi kraj vlasti.sakrice se oni u misiju rupu.a i koalicija sa dusanom p.je jos dublja misija rupa tako da je to pravi potez.

Odgovorite