ZZŠ: Кragujevac od 2014. ne ulaže ni dinar u razvoj seoskog područja

- -
0

Stranka Zajedno za Šumadiju izdala je saopštenje u kom navodi da Grad Кragujevac od 2014. godine ne ulaže ni dinar u razvoj seoskog područja. Premda u budžetu postoji stavka za te pozicije ni jedan jedini dinar nije uložen ni u putnu infrastrukturu ni u vodosnabdevanje.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Podsećamo da je u vreme kada smo mi bili na vlasti Кragujevac bio jedini grad u Srbiji koji je imao agrarni budžet, kao i da je na godišnjem nivou ulagano blizu 2 miliona evra u razvoj seoskih podrčja. Tada je urađeno 80 arterskih bunara, rešavan je problem prilaza njivama, rađeni putevi između sela, organizovane manifestacije, organizovana takmičenja seoskih klubova, ulagano u opstanak seoskih škola kroz finansiranje rada učitelja i nastavnika tamo gde nije bilo velikog ili dovoljnog broja učenika, organizovano čišćenje snega tokom zimskog perioda. Nije nam jasno kako je moguće da od 2014. godine predstavnici sadašnje vlasti nisu se uopšte bavili selom i razvojem ovog područja. Sa druge strane, naš program je zasnovan na rezultatima našeg rada u prethodnom periodu i cilj nam je da nastavimo tamo gde smo stali sa tendencijom daljeg razvoja seskih sredina u našoj opštini kako bi smo stvorili uslove za opstanak i ostanak mladih i ukidanje trenda gašenja sela. ZZŠ nikada nije pravila razliku između grada i sela, ulagano je podjednako, što će biti naša misija i u budućnosti.  Zbog svega navedenog pozivamo sve građane sa seoskog područja da nam se pridruže u kampanje „Ponovo svi na ovu stranu“ i da zajedničkim snagama vratimo mesto selu koje je imalo i koje zaslužuje.

Кako uvek skrećemo pažnju na dešavanja u našem gradu i ovoga puta moramo da istaknemo da je ovogodišnje obeležavanje Dana grada prava slika rada lokalne vlasti. Sramota je kakav je pristup bio organizaciji jedne ovako važne manifestacije, gde su loklani čelnici goste dočekivali u nikada prljavijem gradu.

Sa još većom sramotom Кragujevčani su se susretali prethodnih dana tokom realizacije projekta loklane vlasti zvanog EКG sistem, elektronske naplate javnog gradskog prevoza. To je još jedan vid ponižavanja građana koji su danima stajali u redovima i pokazatelj nesposobnosti gradskih čelnika da na pravi način realizuju bilo koju ideju. ZZŠ nije protiv uvođeea novina koje idu u korak sa modernim tokovima, ali smo za to da se takve ideje detaljno isplaniraju i stvore svi uslovi za njihovu realizaciju koji neće praviti probleme građanima u svakodnevnom životu, već da ih olakšaju.

Još jednom podsećamo da imamo znanja, iskustva i rezultate koji će biti glavni aduti u predstojećoj kampanje. Pozivamo sve Кragujevčane da nam se pridruže u misiji vraćanja grada na mesto koje zaslužuje.

Nema komentara

Odgovorite