Zajedno za Šumadiju povukla inicijativu za sednicu Skupštine grada Kragujevca

- -
0

sasa milenic (2)Predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić izjavio je danas da su odbornici Zajedno za Šumadiju i LDP povukli inicijativu za sazivanje sednice gradske Skupštine, kao i da će uskoro biti poznat datum održavanja sednice tog tela po inicijativi SNS i njenih koalicionih partnera.

Milenić je u izjavi Tanjugu rekao da će se u ponedeljak 20. oktobra sastati sa šefovima svih odborničkih grupa u kragujevačkoj Skupštini, posle čega će biti poznato kada će biti održana sednica Skupštine koju su zatražila 44 odbornika okupljena oko SNS.

Prema rečima Milenića, Zajedno za Šumadiju i LDP su inicijativu povukli juče pred kraj radnog vremena, uz obrazloženje da je, kako je rekao, suvišna, jer je njihova ideja bila da profunkcioniše gradski parlament.

SNS je pre pet dana saopštila da ima većinu u kragujevačkoj skupštini od 44 odbornika od ukupno 87 i zatražila sednicu Skupštine na kojoj će se odbornici izjašnjavati o smeni vlasti u Kragujevcu.

Oni traže smenu predsednika Skupštine Saše Milenića, njegovog zamenika Milana Uroševića kao i gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.
Inicijativu su pored odbornika SNS potpisali i odbornici SPS, DSS, SPO, JS-PUPS, Pokret za naš grad Nebojša Zdravković.

Nema komentara

Odgovorite