Verko kreće u kampanju „Ponovo svi na ovu stranu“

- -
0

Pod sloganom „Ponovo svi na ovu stranu“ Zajedno za Šumadiju počinje zvaničnu kampanju za predstojeće lokalne izbore koji nas najverovatnije očekuju naredne godine.

U ZZŠ smatraju da su prethodne četiri i po godine bile sasvim dovoljne da građani Кragujevca vide gde se nalaze, gde se nalazi grad koji je u trenutku preotimanja vlasti 2014. godine bio na drugom mestu u Srbiji u svakom pogledu, dok je danas potpuno uništen neradom sadašnje vlasti na lokalu.

– Najavljena kampanja za predstojeće lokalne izbore biće tako koncipirana da ćemo korektno podsetiti građane na naše rezultate iz prošlosti, ukazati kakvo je trenutno stanje i kroz prezentaciju preko 100 projekata predočiti Кragujevčanima kakvu budućnost možemo zajedno graditi ako budemo složni i ponovo budemo udružili snage na jednoj strani – navode u ZZŠ.

U Кragujevcu je 2014. godine došlo do preuzimanja vlasti pod izgovorom da se Кragujevac nalazi u katastrofalnom stanju, a onda je sadašnja vlast uspela da, i pored velike finansijske pomoći Republike, upropasti sve.

– I pored naših poziva da se suočimo javno na tu temu, ostali smo bez odgovora sa njihove strane što samo dodatno potvrđuje da smo mi u pravu, a da su oni svojim neradom uništili grad u svakom pogledu. Trenutni dug grada je 100 miliona evra, mada su iz republičkog budžeta dobili 25 miliona evra i dodatno se zadužili još 28 miliona evra. Dug grada prema Energetici je 12 miliona evra, a ogroman je i dug prema Elekrtodistribuciji, što još jednom potvrđuje naše tvrdnje da je stanje u gradu katastrofalno – ističu u ZZŠ.

U narednom periodu ZZŠ će predstaviti veoma važne projekte i ljude koji su im se već pridružili sa željom da svojim radom i ugledom doprinesu da Кragujevac ponovo bude ono što je nekada bio.

– Pre svega FIAT gde država nije izvršila svoje ugovorne obaveze, a tu mislimo na auto-put i Severnu obilaznicu koja je trebalo da bude završena još pre četiri godine, a mi smo danas došli u situaciju da ne znamo ni njenu trasu, a o završetku se ne može ni govoriti. Projekat Opšte bolnice je takođe naša ideja, gde bi sadašnja Vojna bolnica bila pretvorena u gradsku bolnicu, što bi stvorilo mogućnost da se formira odeljenje Кardiohirurgije koju Кragujevac danas nema, čime bi se značaj grada i u oblasti zdravstva značajno poboljšao. Još jedan o projekata je i prenamena zemljišta na kojem se danas nalazi kasarna „ Radomir Putnik“, ruševina koja predstavlja ruglo grada, a ovaj prostor bi mogao da bude iskorišćen za izgradnju nove zgrade Pozorišta, izmeštanje Tržnice, izgradnju garadže, dok bi jedan od možda najlepših zgrada mogla biti obnovljena i data na korišćenje gradskim institucijama kulture i obrazovanja. Tu su i projekti kružni tok Mala vaga i zatvorenih garaža koje su neophodne kako bi se efikasno rešio problem parkiranja, izgradnjom tri takva objekta na lokaciji kod „ Srca“, kasarne „ Radomir Putnik“ i samom centru grada – kažu u ZZŠ.

– Zbog toga pozivamo sve građane koji imaju probleme i koji vide u kakvom je stanju grad danas, sva udruženja, priznate ljude iz svih sfera javnog života da nam se pridruže u kampanji oporavka grada koja će na kraju rezultirati time da grad ponovo krene uzlaznom linijom i zauzme mesto, koje je nekada imao, a koje mu po svim parametrima pripada – zaključuju u ZZŠ.

Nema komentara

Odgovorite