Verko i „Svi na ovu stranu“: „100 projekata, 10.000 radnih mesta i Kragujevac kao lider“

- -
1

Iz izbornog štaba i liste „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu“, poručuju da spremno dočekuju lokalne izbora sa više od 100 pripremljenih projekata, koji se odnose na investicije, ulaganja u poljoprivredu, socijalnu politiku i zdravstvo, životnu sredinu, kulturu i sport.

Iz štaba „Svi na ovu stranu“ poručuju da žele da od Kragujevca naprave lidera i tvrde da grad ima mnogo neiskorišćenih potencijala. Oni dodaju da će se realizacijom ovih projekata obezbediti 10.000 novih poslova.

Severna obilaznica, autobuska stanica, izletište Žeželj, kružni tok Mala Vaga, Akva park, put Dragobraća – Mrčajevci, Muzej Fiće, novi gradski kvart na prostoru kasarne Radomir Putnik, izletište Metino brdo, Stambeni kompleks „GreenVille”, Skejt park, Climbing pillar, River 365 na Lepenici, deponovanje smeća van grada, smanjenje stope poreza na imovinu, Gradska opšta bolnica, samo su neki od 100 kapitalnih projekata koje koalicija „Svi na ovu stranu” planira da realizuje u naredne četiri godine.

– Svi ovi projekti su izvodljivi i apsolutno menjaju sliku grada. Ostvarivanjem ovih projekata mi ćemo ponovo biti drugi grad u zemlji. Vrlo sam svestan u koje neprilike dolazimo prilikom dolaska na vlast, ukoliko nam građani ukažu poverenje, a sve je to posledica jednog nekorektnog odnosa ovih 5 i po godina. Ovo je naš grad, a ako ga tako vidimo svi, ovo može i mora da se promeni, da budemo privlačni ljudima koji žele ovde da dođu. Kao što Šoping centar “Plaza” privlači ljude iz cele Šumadije i šire da dođu u Kragujevac, tako će i ovi projekti. Spremni smo da ih realizujemo i mi to možemo uz komunikaciju koju imamo sa onima koji regulišu tokove novca, odnosno sa vrhom države – rekao je Stevanović.

U planu je deponovanje smeća van teritorije grada, povlašćene cene za male poljoprivredne proizvođače, kao i atarski putevi.

Prema rečima Stevanovića, planirane investicije biće finansirane iz budžeta Grada, investicije od nacionalnog značaja finansiraće država, a za privatne investicije lokalna samouprava će stvoriti uslove koji su neophodni da bi se one realizovale.

1 komentar

  1. Iz budžeta grada, znači sve ono što se nameće već deceniju i više, prvo ne plaćajte pretplatu pa onda cenovni rang za vrtiće i verovatno će se naplaćivati svež vazduh kada se izlazi iz grada za eko taksu… Pa kada opet neko smeni ovoga onda će da vraća pare narodu. Vidim i da se njegovi simpatizeri od interesa već upecaše na tih 10000 radnih mesta. Gde? U gradskoj upravi i komunalnim preduzećima? Sada da umesto onih 700 iz Vodovoda bude njih 1400 a cev popravlja njih dvoje uz nadzor 10 stručnjaka. Brate mili da li ima neko ko je realan u želji da pomogne da se građani Kragujevca više ne dele na one podobne i one nepodobne, privilegovane i one koji to neće u inat da budu kad drugi dođu na vlast. Zašto se politika večno posmatra kao dobar biznis i servis onima koji su akteri, ko bre misli na grad i građane?!!! Sve samo da se dođe do vlasti.

Odgovorite