URS – jedinstvena politička organizacija

- -
0

ursDanas je u Kragujevcu pokrenut proces prikupljanja izjava za registraciju Ujedinjenih regiona Srbije kao jedinstvene političke organizacije u skladu sa zakonom.

Pre tri godine, tačnije 16. maja 2010. godine osnovan je politički savez nacionalnih, regionalnih i lokalnih udruženja, građana i pojedinaca. Tada smo krenuli sa idejom uvođenja sistemskih promena koje treba da omoguće približavanje institucija građanima, stvaranja uslova za ravnomeran razvoj svih regiona, obezbeđenja prilike građanima da svoje predstavnike biraju direktno i da ti predstavnici štite interese svojih sugrađana.

Nakon održane Osnivačke skupštine Ujedinjenih regiona Srbije na kojoj je jednoglasno usvojen Program, Statut i Odluka o osnivanju, danas je pokrenut proces registracije jedinstvene političke partije prikupljanjem potpisa podrške.

„Na Osnivačkoj skupštini koja je održana upravo u Kragujevcu, 21. aprila, jednoglasno je usvojen Program, Statut i Odluka o osnivanju. Do sada smo funkcionisali kao savez jedne nacionalne koja je bila i stožer saveza, G17 PLUS i više regionalnih stranaka kao što su Zajedno za Šumadiju, Živim za Krajinu, Koalicija za Pirot, Sandžačka narodna partija. Sada je usvojen novi Program, Statut i programska dokumentacija, sa istim programskim ciljevima, za pravu decentralizaciju u Srbiji, za regionalizaciju, da svaki region i svaki grad ima šansu da jača i razvija se kao Kragujevac.“ izjavio je prof dr Nebojša Zdravković, član Predsedništva Ujedinjenih ragiona Srbije.

Građani Srbije prepoznaju trud Ujedinjenih regiona Srbije i rešenja koja kroz participaciju u Vladi Republike Srbije omogućavaju bolji standard građana tako da i rejting Ujedinjenih regiona Srbije koji konstantno raste ne treba da iznenađuje.

„Građani prepoznaju Ujedinjene regione Srbije i sve što je učinjeno u okviru Ministarstva finansija da bi se sprečilo bankrotiranje Srbije. Značajno je napomenuti da je prvi put ostvaren spoljnotrgovinski suficit. Fiat će u narednom periodu angažovati 1.500 radnika, a isto toliko i kooperanti, što će dodatno pospešiti privredni i ekomomski razvoj kako grada Kragujevca tako i Šumadije.“ zaključuje Zdravković.

Nema komentara

Odgovorite