Ujedinjeni regioni Srbije uskoro jedinstvena politička organizacija

- -
1

urs turkovicKrajem aprila očekuje se formiranje jedinstvene političke organizacije Ujedinjenih regiona Srbije, kojim bi svih 30 stranaka i udruženja nastavilo jedinstveno političko delovanje na ostvarivanju postavljenih ciljeva prilikom formiranja udruženja.

Ujedinjenih regiona Srbije za osnovne ciljeve, pored ulaska Srbije u Evropsku Uniju i ekonomskog razvoja, postavili su i pitanja decentralizacije, regionalizacije i ravnomernijeg regionalnog razvoja.

Srbija zemlja sa najvećom disproporcijom u razvoju pojedinih delova zemlje koje između pojedinih okruga idu i do 1:17. Posle 6. maja u Srbiji i dalje 112 poslanika dolazi iz Beograda, a svega 138 iz ostatka Srbije, a 100 opština gotovo nema svoje predstavnike u Parlamentu.

U URS-u ističu da sve to stvara sistem protiv koga se bore i koji svojim delovanjem nastoje da promene.

– Mi smo oduševljeni time što su nove političke organizacije, kao i neke stare, očarane idejom decentralizacije i vrlo često koriste to ne bi li stvorili nove glasače, ali zapravo jedini koji to suštinski žele da promene, a ne samo marketinški, su Ujedinjeni regioni Srbije – istakao je Obrad Turković, zamenik šefa odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije. – Možemo već sada da najavimo da će krajem aprila ili početkom maja u Beogardu, ili u nekom drugom gradu Srbije, biti organizovana Osnivačka skupština jedinstvene političke organizacije, gde će sve sadašnje političke organizacije i udruženja i formalno postati članovi jedne jedinstvene političke organizacije.

1 komentar

  1. Eeeeee,Srbijo……tuzna li si kad ovakvi “STRUČNJACI” imaju i umeju da dodaju po koju “pametnu”. Član sam ZZŠ ali zbog ovakvih ću veovatno promeniti svoje političko opredeljenje i svoj glas pokloniti onima koji cene samo i isključivo samo prave ljudske vrednosti,a ne ove “veštački oplodjene” i iz interesa stvorene “STRUČNJAKE”…..SRAMOTA!!!!!!

Odgovorite