Susreli se Ugljanin i Stevanović

- -
5

veroljub-stevanovic

Predsednik Zajedno za Šumadiju, Veroljub Stevanović, susreo se danas u Kragujvcu sa dr Sulejmanom Ugljaninom, predsednikom SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog veća. U prostorijama Zajedno za Šumadiju bilo je reči o saradnji dveju stranaka i predstojećim predsedničkim izborima.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo zbog uzvratne posete i nastavka razgovora koji su započeti prošlog meseca u Novom Pazaru.

– Naša saradnja i prijateljstvo traje preko dve decenije i danas smo razgovarali kako da unapredimo naše politički odnose i da ih učinimo boljim i plodotvornijim. Smatramo da je Srbiji potrebna politička alternativa i da u njenom stvaranju regionalne stranke treba da zauzmu istaknuto mesto. Jačanje lokalnih samuprava, položaj manjina, decentralizacija i regionalizacija jesu važne teme, ali i ekonomski razvoj. Hoćemo da okupimo sve naše prijatelje koji imaju iste poglede kao i mi i ovo jeste pravi trenutak, pred predsedničke izbore”, rekao je Stevanović. Prema njegovim rečima pitanje predsedničkog kandidata nije opteretilo razgovore ni u jednom trenutuku. ,,Gospodina Ugljanina upoznao sam sa razlozima koji su opredelili Zajedno za Šumadiju da podrži Vuka Jeremića. ZZŠ smatra da Jeremić može da bude personifikacija alterantive koja se stvara u Srbiji, predsednik za ponos svih građana Srbije, a na stranci gospodina Ugljanina je da se opredeli za kandidata u skladu sa interesima građana koje zastupa – istakao je Stevanović.

Najvažnije za nas u ovom trenutku je da ubedimo Bošnjake da izađu na izbore i u tom smeru Stranka demokratske akcije Sandžaka trenutno angažuje sve svoje političke kapacitete, naglasio je u obraćanju kragujevačkoj javnosti dr Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i dodao da će njegova partija istaći podršku određenom predsedničkom kanidatu tek kada budu raspisani izbori i budu poznata sva imena u izbornoj trci. On je rekao da su prioriteti SDA kao predstavnika manjine da ubedi Bošnjake u Sandžaku da izađu na predsedničke izbore, ali i da budu jedinstveni u podršci jednom kandidatu.

– Stranka demokratske akcije Sandžaka za sada ne može da istakne podršku jednom predsednikčkom kandidatu, a našu podršku će dobiti onaj koji prema proceni Bošnjaka bude imao najveći politički kapacitet da zastupa iterese i bošnjačke manjine i građana cele Srbije – rekao je Sulejman Ugljanin.

Prema njegovom mišljenju budući predsednik Srbije mora imati široku podršku u Srbiji, ali i međunarodni integritet. On je dodao da je Vuk Jeremić solidan kandidat o kome se ozbiljno razmišlja u SDA i stranka će analizirati i programe ostalih predsedničkih kandidata.

Stevanović je demantovao navode u medijma da planira da napusti Poslanički klub DS-a u Narodnoj Skupštini Republike Srbije i da učestvuje u formiranju novog kluba sa nezavisnim poslanicima.

– Možda su neki na tu temu razgovarali, ZZŠ i ja nismo. To ja ne mogu da uradim i ostaću u klubu DS-a do kraja aktuelnog skupštinskog saziva. Izabran sam na zajedničkoj listi sa DS-om i tu ću ostati, sve drugo bi se kosilo sa principima ZZŠ koje poštujemo u saradnji sa drugim političkim faktorima – rekao je Stevanović.

Predsednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog veća dr Sulejman Ugljanin je boravio u Kragujevcu u uzvratnoj prijateljskoj poseti stranci Zajedno za Šumadiju sa kojom godinama unazad njegova SDA gaji prijateljske odnose i politički srodne interese usmerene ka demokratizaciji i napretku Srbije.

5 Komentara

  1. Čiča ne daj se oni će da te spasu sigurno ….Uzmi bre sina pod ruku i objasni mu neke stvari mnogo je zelen ne može da upadne da igra “kolo” nikako

  2. Sta ti sve ovo treba. Uzivaj u penziji, idi setaj, odmaraj uzivaj. Pa ako nema mladjih da se bave Kragujevcom onda i ne treba

  3. Vlast je najveca droga….i sa Ugljaninom ako treba samo da se opet sedne u fotelju. Do juce pljuvao taj isti DS, al poslanicka plata nije za bacanje.

  4. Ugljanin ce podrzati unuka Hamdije Pozderca, al sto ti? Mora da su ti obecali da ces opet jahati na celu kolone….u stotoj godini zivota.

Odgovorite