Šumadijska regija za aktivan bojkot izbora

- -
0

Šumadijska regija zalaže se za aktivan bojkot izbora kao jedino preostalo sredstvo opozicije za konsolidaciju demokratske javnosti.

“Značaj okruglog stola o stanju medijskih sloboda na FPN u Beogradu za samo stanje medijskih sloboda i izbornih uslova porediv je sa značajem dodola i indijanskih ritualnih plesova za promenu sinoptičkih prilika i stanje agrara”, navodi se u saopštenju Šumadijske regije.

Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom medijima “iako ova zemlja ima Ustav, medijske zakone i zakone o izborima, slobodama i pravima, jedina viša sila od koje stanje izbornih uslova i medijskih sloboda u Srbiji zavisi jeste lična volja Aleksandra Vučića”.

“Ne treba biti naročito politički prosvećen da bi to bilo očigledno i jasno. Baš zato Šumadijska regija izražava bojazan da bi jedini učinak pomenutog skupa mogao biti u daljem rastu nepoverenja demokratski orijentisanih birača u opozicione partije. Aktivan bojkot izbora je jedino preostalo sredstvo opozicije da konsoliduje demokratsku javnost. Bez toga, moglo bi joj se dogoditi da osim poverenja ostane i bez izbornog cenzusa”, navode u Šumadijskoj regiji.

Nema komentara

Odgovorite