Šumadijska regija pristupila srpskoj opoziciji u bojkotu izbora

- -
0

Upravni odbor Šumadijske regije je doneo odluku da se pridruži opozicionim strankama, pokretima i udruženjima okupljenim u bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima.

“Posle prekida saradnje sa PSG-om stvorili su se uslovi za nesmetanu saradnju sa svima kojima je prioritet rušenje autoritarnog režima Aleksandra Vučića bez pristajanja na trule političke kompromise, samim time i na besmisleno učešće na nedemokratskim izborima sa unapred poznatim pobednikom.
Šumadijska regija će u srpskoj opoziciji zastupati svoje dobro poznate stavove o prekopotrebnoj regionalizaciji i decentralizaciji Srbije i povratku prava građana na istinsku lokalnu samoupravu.Takođe, odlučno ćemo se zalagati za odbranu ljudskih prava i građanskih sloboda i evroatlantske integrativne tokove. Smatramo da je potrebno nastaviti saradnju sa strankama u bojkotu i posle nedemokratskih izbora zakazanih za 21.jun. UO Šumadijske regije je imenovao dr Anu Santrač za svoju predstavnicu na zajedničkim sastancima opozicije koja se opredelila za bojkot izbora”, saopšteno je iz te organizacije.

Nema komentara

Odgovorite