Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana strateški partneri

- -
1

U Beogradu je potpisan sporazum o strateškom partnerstvu između Šumadijske regije i Pokreta slobodnih građana. Sporazum su potpisali, predsednik Pokreta slobodnih građana, Saša Janković i Saša Milenić, predsednik Šumadijske regije i član Predsedništva PSG.

“S obzirom na to da je cilj Pokreta slobodnih građana postizanje i unapređenje dostojanstva i blagostanja građana u demokratskoj državi i pravednom društvu, i da se opšti cilj Pokreta slobodnih građana temelji na vrednostima među kojima su na istaknutom mestu ravnopravnost i solidarnost građana uz sve razlike koje među njima postoje, pa i razlike u stepenu razvijenosti geografskih područja u kojima žive i ostvaruju svoja univerzalno garantovana prava i slobode, s posebnim osvrtom na neophodnost razvoja partitivne demokratije uključujući i pravo građana na lokalnu samoupravu, a imajući u vidu da je cilj Šumadijske regije zaštita i unapređenje ljudskih prava i građanskih sloboda, afirmacija prava građana na lokalnu samoupravu, razvoj regionalizma i decentralizacija vlasti u Srbiji, potpisani sporazum je stvorio institucionalni okvir za međusobnu saradnju”, saopšteno je iz Šumadijske regije.

Strateško partnerstvo je oblik zajedničkog delovanja strana potpisnica koji obezbeđuje najtesniju moguću saradnju dveju organizacija, uz zadržavanje njihove organizacione samostalnosti.

Strane potpisnice su saglasne da su sloboda misli i uverenja, društvena raznolikost i tolerancija uz poštovanje različitosti i sprečavanje jednoumlja vrhunske vrednosti na kojima će temeljiti svoje partnerstvo.

Pokret slobodnih građana potpisao je sporazum o saradnji sa Pokretom za preokret, pokretom Protiv diktature, Novim pokretom i Šumadijskom regijom.

1 komentar

  1. Glasala sam za Sasu Jankovica. Pokret je u redu, ali u Milenica nemam poverenje. Covek, naprosto, nije za ovaj posao.

Odgovorite