Stranka Zajedno za Šumadiju uputila pismo međunarodnim organizacijama i institucijama

- -
3

Sasa MilenicStranka “Zajedno za Šumadiju” uputila je pismo međunarodnim organizacijama i institucijama tražeći pomoć u političkom procesu koji se protiv njih vodi.

Na konferenciji za novinare potpredsednik stranke Saša Milenić objasnio je da ta stranka traži pomoć u odbrani ljudskog dostojanstva, zajamčenih sloboda i prava građana Kragujevca da sami biraju svoju vlast, a što je, kako je naveo, ugroženo akcijama kragujevačke policije.

Milenić je naveo da je stranka pisma uputila Specijalnom izvestiocu evropskog parlamenta za Srbiju Jelku Kacinu, ambasadorima SAD, Izraela i Velike Britanije, OEBS-u, šefu misije EU u Srbiji Vensan Dežeru, republičkom ombudsmanu i drugima.

“U pismu smo naveli da se protiv naše stranke vodi politički proces, da nam se narušava javni ugled ali i zdravlje, što za cilj ima pravno kamuflirani pokušaj eliminacije”, rekao je Milenić, i dodao “da se u našoj zemlji politički procesi odigravaju o velikim praznicima”.

Milenić je rekao da je Kragujevac, koji je od “doline gladi” postao “grad budućnosti i perspektive”, po zvaničnim ocenama međunarodnih institucija i organizacija najkontrolisanija lokalna samouprava u zemlji i da nijedan projekat lokalna samouprava niije ostvarila bez organizovane opstrukcije.

Milenić je zaključio da je “sasvim sigurno da će stranka ‘Zajedno za Šumadiju’ iz političkog procesa izaći kao pobednik”.

Podsetimo, u odvojenim akcijama u Kragujevcu je u ponedeljak uhapšeno nekoliko gradskih funkcionera i funkcionera FR “Radnički”, a gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je, na vanrednoj konferenciji za novinare, da su ta hapšenja rezultat nameštaljke koja za cilj ima smenu vlasti u tom gradu.

On je takođe, za “Blic”, rekao da iza hapšenja stoji sin predsednika Tomislava Nikolića, Radomir Nikolić, koji je predsednik Gradskog odbora SNS, što je iz SNS-a demantovano.

Izvor: Tanjug

3 Komentara

  1. Sta je sa tobom? tebe niko ne razume? skrenuo si sa puta milenicu,pogresno skretanje.pa bio si na rts,da mozda ne,lupao gluposti i sad opet.jedino da se svi skupite zajedno i u crkvu pravo,mozda vam VISNJI pomogne.a kako sad stvari stoje ili zabela ili mitrovica.

  2. decko, tvoj je problem sto nisi ucio skolu pa ne razumes milenica. nije zvaka za seljaka. idi kod tome diplome pa popricaj sa njim o sljivi i rakiji, to jedino i razumes.

  3. sve ste rekli i dokazali koliko vas je biga za gradjane kragujevca! povezalo se drustvo malo oko *cileta* pa lapnjari a narod ko narod trpi jer ne zna i nema prava obavestenja. tri puta iz budjeta su dobijene pare za autoput batocina kragujevac sve ste pokrali, do sad bi bio izgradjen autoput do kraljeva. najbolju osnovnu skolu *svetozar markovic* ste doveli do toga da je sada na nivou od pre 20 godina, naravno planski jer nije ni potrebna tu gde je moze *komsija* tu zgrade da napravi! hvalite se sa PLAZOM a to su izraelci dali pare, u sport se ulazu nenormalne pare za ovo vreme kad se jedva sastavlja kraj sa krajem, kk radnicki toliko potrosi para na dovodjenje stranaca a ni jedno dete iz kragujevca ni da priviri prvom timu, naravno i tu se peru ogromne kolicine novca…… ma sve vas treba pohapsiti!!! a bogami i hoceeee!!!!

Odgovorite