Stojadinoviću zabranjen izlazak iz zemlje

- -
2

bojan stojadinovicBojan Stojadinović, predsednik odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije (Zajedno za Šumadiju i G17 Plus), kome policija juče nije dozvolila izlazak iz zemlje održao je danas konferenciju za medije u Skupštini grada.

Stojadinović je sa suprugom i detetom krenuo na put u Švajcarsku, kod kuma, ali izlazak iz zemlje nije mu dozvoljen, zbog istražnog postupka koji je u toku, a odnosi se na period kada je obavljao funkciju predsednika NVO „Omladina Šumadije“.

– Reč je o jednom u nizu montiranih političkih procesa koji se vode protiv funkcionera i članova Zajedno za Šumadiju, koji nije ni mene zaobišao. Posedujem važeći pasoš Republike Srbije koji mi niko od sudskih organa nije tražio, niti obavestio moje pravne zastupnike da mi je zabranjen izlazak iz zemlje – istakao je Stojadinović.

On je dodao i da se na poziv suda uredno odazvao i dao izjavu, ali nije podignuta optužnica jer je postupak u predistražnoj radnji.

– Poštujem institucije u Srbiji i neću da govorim o procesu van suda. Zbog maltretiranja moje porodice, jer sam putovao sa suprugom i jednogodišnjom ćerkom, podneću tužbu nadležnim organima, a obratiću se i svim relevantnim međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava – zaključio je Stojadinović.

Načelnik Policijske uprave u Kraguejvcu, Ivan Đorović, rekao je da je policija je postupala po redovnoj zakonskoj proceduri i po odluci nadležnog suda.

2 Komentara

  1. oce da zeva po svici,a ovde mu sude,pa to ni predsenik ne moze.neka vrati pare,ide u zatvor 15god,pa kad to sve zavrsi neka ide gde hoce.nece da mu padne na pamet ima da ljubi zemlju,stan,kad je doslo vreme da se vrati iz bajboka…a ne da mase nekim kartama po medijima,a ljudi nemaju da odu na posao karta za A zonu 55din,koje su opet njegovi pajtosi uveli.prvo 35,pa im malo,zapolili njih10,onda 45,sad zapolili opet 15,pa neka karta bude 55 za najuzu zonu,to je ok.bezi bre nemoj da se pojavljjes vise,smesan si,lupas ko otvorena vrata.

  2. kako to da nije proverio da li sme da izadje iz zemlje kada je u postupku, al’ si naivan sinovac ili misliš da smo mi. Još si cimao i malo dete na put do Subotice!
    Alo bre omladinac, vrci pare!

Odgovorite