Stevanović: Umesto debate Nikolić vređa

- -
6

Povodom stavova gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića koje je izrekao gostujući na Televiziji Kragujevac reagovao je Veroljub Stevanović, predsednik stranke Zajedno za Šumadiju.

Saopštenje te političke organizacije prenosimo u celosti.

“Umesto ozbiljne debate, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koristi se najnižim uvredama na moj račun. Veliki stručnjak, koji je svojevremeno pobegao sa kragujevačkog Ekonomskog fakulteta, a neko zvanje stekao na privatnom fakultetu, gotovo bez radnog iskustva, iako je imao svesrdnu logističku i finansijsku pomoć države, uspeo je da upropasti Kragujevac za samo tri godine.

Sa svojom ekipom drugara i kumova neodgovorno je doveo komunalni sektor pred gašenje, grad je na ivici ekonomske I ekološke katastrofe, jer je smeće na svakom koraku. Socijalna politika u Kragujevcu nikada nije bila gora, što je slučaj i sa kulturom i sportom koga gotovo da nema ili se takmičimo u beton ligi.

Nekada drugi grad u državi, Kragujevac polako ponovo postaje dolina gladi, jer nema nikakvih investicija.

Svojim izjavama, da se ja nudim bilo kome, Nikolić, očigledno pokazuje da je u panici, jer je obrukao onoga iza čijeg imena se sakrio na prethodnim lokalnim izborima. Ja se ne nudim apsolutno nikome, ali sam više puta naglašavao da sam, za boljitak Kragujevca i svih njegovih građana, spreman da sednem i razgovaram sa svima, naravno tu mislim na najodgovornije u Srbiji.

O političkoj penziji, u koju bi želeo da me pošalje Radomir Nikolić, odlučuju građani Kragujevca.

Pitam se samo, da li je svestan šta oni misle o njegovom rukovođenju gradom na čije je čelo došao samo zato što je bio sin tadašnjeg predsednika Srbije. Mogu samo da mu poručim da nije više moguće građane obmanjivati lažima i spletkama na račun prethodne vlasti i prebacivanjem krivice za nerad i neznanje koje je pokazao za ove tri godine koliko vodi Kragujevac“, navedeno je u saopštenju Stevanovića i Zajedno za Šumadiju.

6 Komentara

  1. Stevanović jeste stariji od Nikolića, ali je na posao dolazio u 6:30 a ne u 12h, kako zaposleni u opštini kažu da je vreme kada Nikolić dolazi na posao . Stevanović je iza sebe ostavio javne objekte i puteve a dugove su napravili njegovi saradnici, koji su i sami prešli u SNS. Da je stanje u gradu loše vidi se i iz ostavke direktora Direkcije za urbanizam Kragujevac http://www.kragujevac.rs/userfiles/files/Skupstina/2017/7.%20redovna%20sednica%20SG/imenovanja.pdf
    Da su ti stavovi verovatno istiniti , vidi se iz činjenice da je samo ta sednica (verovatno zbog teksta te ostavke) izbrisana sa sajta Skupštine grada Kragujevca. Umesto da menja, on je zadržao svoj celokupni tim, čiji su rezultati i više nego očigledni, a to je da 3 godine nema investitora, niti investiranja države u Kragujevac od kada ga vodi mladi Nikolić. To što je uzeo kredit i zadužio grad da vrati dugove, bi verovatno znao da uradi i opštinski portir, ali ne bi znao da dobije novac od države i investitore koji bi gradili u Kragujevcu. Stevanović bi možda sa svojim novim timom , našao način da ponovo podigne grad, ukoliko bi ga u tome podržao Vučić.

  2. Tužno je i čemerno da grad od 200.000 stanovnika, svoj izbor svede na Verka i Radomira. Jedan odavno pokazao ko je i šta je, drugi totalno nezainteresovan i nesposoban. Niko ne može da me ubedi da ovde nema mnogo sposobnijih da vode ovaj grad.

  3. Koliko je ovaj grad propao kada je spao da bira izmedju Verka i Radomira. Sposobni i skolovani ne mogu da pridju ni blizu od ovih politicara olosa, tuga i jad

  4. Cile idi u pemziju kad za deset godina niste uspeli da decentralizujete Srbiju šta ima dalje da pričamo a ovi nazadnjaci sta reci sns dovoljno je

  5. Samo novi ljudi,idealno bi bilo kada bi se ujedinili Nova snaga i Kragujevcka inicijativa!!Ostalo sve izduvane lule

  6. Zato moj glas opet ide Sladjanu Rakicu i Kragujevckoj inicijativi,samo oni nesto su radili dok su ostali pricali.Pogledajte Eko Park od kada je pao u ruke naprednjaka

Odgovorite