Stevanović spreman za koaliciju sa SNS

- -
6

Bivši dugogodišnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je FoNetu da bi prihvatio da ponovo bude prvi čovek grada, pod uslovom da nema opstrukcija sa viših nivoa vlasti.

On je rekao da je i stranka Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), spremna da uđe u koaliciju i sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ako “dobije garancije iz vrha vlasti da će se poštovati dogovor koji se eventualno postigne”.

Zbog teške situacije u kojoj se Kragujevac nalazi, objasnio je Stevanović, ZZŠ je spremna, kao stranka, da bude sa nekim u koaliciji i radi na oporavku grada.

“To smo spremni da uradimo kao koalicioni partner nekome ko to može zajedno sa nama da iznese”, rekao je Stevanović.

On je istakao da bi stranka ZZŠ u uslovima koje ima sadašnja gradska vlast, prihvatila da radi na oporavku grada, uz garanciju da bi Kragujevac veoma brzo napravio ogroman iskorak.

“Naravno, ne možemo u sportu da nekog iz treće lige da vratimo u prvu tako brzo”, napomenuo je Stevanović.

“Možemo, međutim, da dovedemo investicije, možemo kulturu i komunalne usluge da dovedemo na optimalan nivo i brzo rešimo mnoge probleme koji sada opterećuju grad”, naglasio je Stevanović.

Prema njegovoj oceni, “sve to možete, ako znate da radite taj posao, ako ste tome potpuno posvećeni, ako imate stručne ljude oko sebe i ako volite svoj grad”.

Stevanović je podsetio da je Kragujevac u vreme njegovog mandata bio drugi grad u zemlji, ukazujući da je sada potpuno devastiran i da se verovatno nalazi na 100. mestu u Srbiji, kao i da se u njemu živi neuporedivo gore nego pre tri godine.

“Kragujevac je bio grad u kome je sve funkcionisalo, iako smo u tom trenutku, imali određeni pritisak, da ne kažem represiju od Vlade Srbije”, rekao je Stevanović.

Imali smo investicije, podsetio je on, a sada u gradu nema investicija, nema zapošljavanja, nema sporta, nema medija, nema kulture, nema osmeha na licima Kragujevčana.

Prema Stevanovićevim rečima, priče o navodnoj prezaduženosti grada u vreme njegovog mandata su “politička izmišljotina i podmetačina”, jer je “Kragujevac u suštini najmanje zadužen grad i to se vidi po dugoročnim zaduženjima”.

“Nova vlast se u protekle tri godine neverovatno mnogo zadužila. Mi za 10 godina nikada nismo mogli ni da pomislimo na kredit za investicije od 20 miliona evra, a oni to mogu”, zaključio je Stevanović.

6 Komentara

  1. Prodao se za kilo masti golubar šta drugo i očekivati od matorog ….e bi dao za fotelju i sa crnim djavolom bi taj u vlast fuuujjjj

  2. Izdajnik Zajedno za Sumadija,covek licemer I sibicar doci CE vreme Kada CE njega I oko njega zbrisati Nov talas koji nadolazi…

  3. Nekad sam mislio da od ovih nema gore, ali onda su došli Rale i ekipa. I šta smo dobili, nijednu investiciju,
    Kragujevac više nije regionalni centar, skoro je bila vest da se otvaraju 4 regionalna centra za borbu protiv pranja novca u Bg, Ns, Nišu i Kraljevu! Potpuno nezapaženo prošla vest!!! Čak se ide dotle da se na autoputu na izlazu za Mladenovac sklonili tablu, koja je decenijama označavala izlaz i za Kg, jednostavno je na delu, veza republika-grad, sistematsko brisanje četvrtog grada u Srbiji. Da ne pominjemo da je za vreme vreme Verka pošta otišla u Jagodinu…
    Pa bar da Rale u stilu Smaka kaže ljudi nije fer, šta nam rade ovi iz Beograda. A i ostali, opozicijo što ćutiš. Ma svi ste isti!!!

  4. Vlast je najveca droga, znaci Verko lize sve sto pljune samo da sedne ponovo u sedlo…..e pa i treba da nas jasu

Odgovorite