SSP: Kada će vrtić „Bambi“ biti u funkciji?

- -
1

Iz Stranke slobode i pravde ukazuju da je rok za završetak radova u vrtiću “Bambi” odovno probijen, a da ta predškolska ustonova i dalje nije u funkciji. Predstavnici te stranke pitaju nadležne zašto se stalno događa da radovi u Kragujevcu kasne.

“Rok za završetak radova rekonstrukcije ovog vrtića je bio 16. februar 2019. godine. Nakon toga je dato obećanje da će svi radovi biti završeni do aprila, a pošto to obećanje nije ispunjeno novi rok je bio septembar mesec. Ni u septembru mesecu deca se nisu vratila u svoj omiljeni vrtić. Danas je decembar, a još uvek ovaj objekat nije stavljen u funkciju, odnosno još uvek teku radovi. Ovo je još jedan od pokazatelja kako naša gradska vlast radi, da je neozbiljna i neodgovorna da bilo koji objekat završi u predviđenim rokovima. Deca ovog vrtića su danas „podstanari“ po drugim vrtićima, deca predškolskog uzrasta su smeštena u osnovnoj školi „ Svetozar Marković“ u sali, gde se zaposleni u ustanovi „Nada Naumović“ trude da dovedu uslove do minimuma za boravak dece u tom prostoru kao i da se predškolski program odvija nesmetano. Više puta su se roditelji i rukovodstvo ustanove „Nada Naumović“ obraćali nadležnom ministarstvu Privrede, preko kojeg se realizuje rekonstrukcija vrtića, i gradu Kragujevcu, nikakav odgovor nisu dobili”, navedeno je u saopštenju SSP.

Stranka slobode i pravde pita ko je odgovoran što objekat ni u decembru nije u funkciji, zbog čega ovaj objekat nije završen u definisanim rokovima koji su stajali u tenderu, kao i da li će izvođač radova snositi odgovornost za „probijanje“ rokova.

“Pitamo gradsku vlast da li će jedan objekat u gradu biti završen u predviđenom roku? Kada će se deca vratiti u svoj vrtić? Da li je interes izvođača radova viši od 130 mališana ove ustanove?”, pitaju u SSP.

1 komentar

Odgovorite