SSP: Borba je jedino rešenje

- -
0

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se u Srbiji obeležava od 2000. godine, saopštenjem za javnost oglasio se podmladat Stranke slobode i pravde.

Kako je navedeno u saopštenju SSP, za mlade Srbije, ovo nije radostan dan. Srbija ima oko 2,5 miliona mladih. Svake godine Srbiju napusti oko 60.000 mladih, prosečne starosti 26 godina.

“Ni u Kragujevcu situacija nije bolja. Kragujevac svake godine napusti u proseku 2.000 mladih. U medijima se često postavlja pitanje zašto mladi odlaze? Odgovor je jako jednostavan. Mladi odlaze jer žele dostojanstven život. Vladajuća stranka je svoju skorašnju kampanju nazvala imenom “Za našu decu”. Na kraju se ispostavilo da je to bila borba za decu vladajuće oligarhije. Ali kada sva njihova deca uđu u skupštine, opštine, ministarstva, javna preduzeća, šta ostaje ostaje nama, takođe nečijoj deci?
Nama ostaje da svoje mukom stečene diplome okačimo na zid i odemo da motamo kablove, konobarišemo ili obavljamo neke niže kvalifikovane poslove za plate od 200 do 250 evra od kojih ne možemo ni sami da preživimo, a kamo li sa porodicama. I to bez mogućnosti napredovanja”, navodi se u saopštenju mladih SSP.

Kako ističu u toj stranci, ostaje jasan izbor – ili pristanka na ponižavanje ili odlazak u zemlje koje nude poslove u struci za daleko veće plate.

“Apelujemo na vlast da se što ozbiljnije i što skorije pozabavi problemima mladih, jer ovim tempom Srbija ˝brže, jače, bolje˝ srlja u sunovrat. Apelujemo, a znamo da naše apele vlast neće čuti. Zato pozivamo mlade na politički aktivizam, na glasno i javno suprotstavljanje režimu i borbu da stvorimo uslove za normalan i srećan život ovde u našoj Srbiji”, poručuju mladi SSP.

Nema komentara

Odgovorite