ŠR PSG: Uvod u privatizaciju komunalnog sektora

- -
0

Pokretanje inicijative kojom se planira spajanje pet javno komunalnih i jednog javnog preduzeća u jednu celinu, predstavlja najgoru i najpogubniju odluku koja se dogodila u javnom sektoru grada Kragujevca u poslednjih nekoliko decenija – ocenio je Bojan Stojadinović, šef Odborničke grupe “Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“, na konferenciji za novinare koja je održana u toku skupštinskog zasedanja.

“Srpska napredna stranka, kao doktor Frankeštajn planira da spoji “Čistoću“, “Gradske tržnice“, “Gradska groblja“, “Zelenilo“, “Parking servis“ i “Urbanizam“. Sva ova preduzeća ulaze u jednu celinu sa svim svojim specifičnostima, od različitog spektra usluga do različitog imovinsko-materijalnog statusa, kreditnog zaduženja, nenaplaćenih potraživanja. Jasno je da će u prvom koraku doći do gašenja “Urbanizma“, renomirane urbanističke kuće, nekadašnje “Direkcije za urbanizam“ koja je bila najbolja urbanistička kuća u Srbiji. Totalno je nejasno šta će arhitekte, prostorni planeri, urbanisti da rade u javno-komunalnom sektoru. Jedino je jasno da se ovim objedinjavanjem priprema drastično otpuštanje zaposlenih”, rekao je Stojadinović.

Odbornička grupa “Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“ smatra da ova odluka za posledicu može da ima povećanje cena komunalnih usluga i da je uvod u privatizaciju komunalnog sektora u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite