SPS podržao inicijativu RTK

- -
1

sps prokicPredsednik Gradske organizacije SPS-a, Zoran R. Prokić, podržao je inicijativu Radio-televizije Kragujevac da se povuče iz procedure set zakona o informisanju, zbog nepoštovanja predloga iz medijske strategije o formiranju regionalnih javnih servisa

– Podržavamo inicijativu RTK za povlačenje iz procedure medijskih zakona kojima nije predviđena mogućnost osnivanja regionalnih javnih servisa. Medijska strategija, kojoj je dala podršku Evropska komisija, naime, usvojila je ideju kragujevačke inicijative kojom se precizno definiše formiranje šest javnih regionalnih servisa u Srbiji. Cilj je da istinito, blagovremeno i nepristrasno informisanje bude dostupno svim građanima i da ne sme biti nikome uskraćeno – rekao je Prokić.

On je dodao i da bi ukidanjem regionalnog javnog servisa građanima Kragujevca i Šumadije bile uskraćene informacije iz sopstvene sredine, koje se odnose na sve bitne oblasti rada i delovanja i pitanja od životnog interesa, ali i programi specifičnog edukativnog i kulturnog karaktera, kao i informacije elementarnog lokalnog značaja.

1 komentar

  1. Ocekivao sam na korektan pristup i principijelan stav.Sada se vidi da kod Vas nema ostrascenosti vec pragmatican pristup ovom problemu u odbrani regionalnih javnih servisa.

Odgovorite