Socijalisti Kragujevca podržavaju Ivicu Dačića

- -
1

spsPovodom izjave premijera Ivice Dačića da se nekoliko puta susreo sa Rodoljubom Radulovićem, ali da tada nije imao policijske informacije da je on označen kao pripadnik klana Darka Šarića, socijalisti Kragujevca izdali su saopštenje koje prenosimo u celini:

„Socijalisti Kragujevca podržavaju predsednika Vlade Republike Srbije i predsednika Socijalističke partije u rešavanju najvažnijih nacionalnih i državnih pitanja.

Krajnje smo zabrinuti pokušajima destabilizacije Vlade Republike Srbije, autoriteta premijera i predsednika SPS-a, zbog pokušaja potpune diskreditacije i medijskog linča Ivice Dačića, koji je na sebe preuzeo najveću odgovornost za opstanak i stabilnost države. To se čini monstruoznim podmetanjem, lažima i prevarama, a cilj je da se zaustavi i onemogući izlazak iz najteže krize naše zemlje i zatvori perspektiva njenih građana.

Sa potpunim pravom pitamo: kome je bilo u interesu da se Ministru policije i članu Saveta za nacionalnu bezbednost uskrate informacije od vitalnog državnog interesa? Jasno je da se htelo da se onemogući odlučnost i čvrstina u doslednom rešavanju problema s kojima je država suočena.

Zašto su pet godina skrivane informacije za koje se danas kaže da su od najvećeg interesa i ko snosi odgovornost za to? Da li iza ovakvih paklenih konstrukcija stoje oni koji su izgubili na izborima i kojima je neshvatljivo da premijer Dačić uspešno vodi Srbiju oporavku ekonomije, boljem životu njenih građana i evropskoj budućnosti?

Da li je u pitanju zloupotreba mehanizama države u dnevno političke svrhe i borba za vlast?

Podržavajući predsednika Dačića, socijalisti Kragujevca daju punu podršku i institucijama države za njihov odgovorni i profesionalni rad u skladu sa Ustavom i zakonima.“

1 komentar

Odgovorite