SNS, SPS, DS i ZZŠ osudili kupovinu glasova liste LDP-SPO

- -
2

x48dey15 copy

Gradski odbori Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju, koji su izborili cenzus, osudili su pokušaj kupovine glasova koalicije LDP-SPO.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Nakon korektne izborne kampanje i mirnog izbornog dana, poslednje čemu smo se nadali je pojava kupovine glasova u izbornim jedinicama u kojima se ponavljaju lokalni izbori u Kragujevcu.

U borbi za izborni cenzus jedna odbornička lista je odlučila da prekrši sva pravila civilizovanog ponašanja i obesmisli čitav izborni proces.

Odlučni da ne dozvolimo kupovinu glasova, pojavu za koju smo verovali da je u Kragujevcu davno prevaziđena kategorija, obavezujemo se da nećemo prihvatiti predstavnike liste SPO-LDP u vlasti, bez obzira na to ko će biti u prilici da formira buduću gradsku vlast.

Nadležnim državnim organima prijavili smo preko trideset slučajeva pokušaja kupovine glasova i očekujemo hitnu reakciju.

Pozivamo građane Petrovca i Beloševca da nadležnim organima prijave svaki pokušaj kupovine glasova.

U Kragujevcu, 27.04.2016.

Podsetimo, koalicija LDP-SPO je ispod cenzusa sa 4,78 odsto glasova, a šansu da pređe izborni prag potražiće na četiri biračka mesta, na kojima će u subotu biti ponovljeni izbori: 77 MZ Beloševac, OŠ u Baljkovcu, 78 i 79 MZ Beloševac OŠ „Dragiša Luković Španac“ i na biračkom mestu 94 MZ Petrovac OŠ „Mirko Jovanović“.

2 Komentara

  1. Pa kupovinu glasova je pocela prvo SNS. Tu je i tzv. “bugarski voz”, gde stranacki “kapoi” vec popunjene listice daju napolju clanovima SNS-a pre ulaska na biracko mesto. Oni tamo uzimaju prazan listic pa ga onda iza paravana smotaju u tasnu/jaknu. Onaj vec popunjen zatim ubacuju u kutiju a prazan listic napolju predaju stranackom “kapou” i tako iskazuju “lojalnost” stranci. Toliko o postenju SNS-a.

  2. Pa Kragujevcani se plase Nikoliceve i Vuciceve diktature.To se zna, neko za fotelju a neko za kilo brasna. Vi Kragujevcani ste prost narod.

Odgovorite