SNS: Problemi komunalne infrastrukture MZ Korićani

- -
5

sns koricaniKorićani su gradsko naselje sa preko 5.000 stanovnika, koje je lokalna samouprava totalno zanemarila, a aktuelni Savet Mesne zajednice ne bavi se problemima od značaja za svakodnevni život građana, ističu u Srpskoj naprednoj stranci.

– Pred svake izbore čelnici grada obećavaju asflatiranje ulica, izgradnju trotoara, obdaništa, ambulante, rešavanje problema sa priključcima za kanalizacionu mrežu, a do danas nisu ispunili nijedno obećanje. Komunalna infrastruktura je totalno neuređena. Većina meštana nema priključke za kanalizaciju, pa se fekalije izlivaju u dvorišta. Napon struje u čitavom naselju je veoma slab, a da bi problem bio rešen neophodna je izgradnja nove trafostanice. Osim glavnog puta, večina ulica nije asfaltirana, osvetljenje je veoma loše, ne postoje pešački prelazi. Dosadašnji Savet Mesne zajednice Korićani ništa nije uradio da stanovnici ovog naselja žive bezbedno i u skladu sa potrebama građana 21.veka – kažu u SNS.

– Tokom predizborne kamapanje 2012.godine gradonačelnik Kragujevca je obećao i kompletnu rekonstrukciju ulice Ivana Gošnjaka, ali je i ovo njegovo obećanje stanovnicima Korićana ostalo neispunjeno. Žitelji Korićana posebno se žale na cenu grobnog mesta koja je previsoka. Lokalna vlast i Savet Mesne zajednice Korićani nisu izgradili ni obećani Dom kulture. Korićani nemaju ni školu, pa bi ovaj prostor značio građanima za druženje, edukacije, predstave – ističu naprednjaci.

Srpska napredna stranka smatra da su Savetu MZ Korićani neophodne promene, koje će omogućiti građanima pristojan i normalan život i ljudi koji imaju volje i energije da rade u interesu svojih komšija.

5 Komentara

 1. U Koricanima je sve problem.Ali Najveci problem je Glavni put sa 3 trake bez pesackog prelaza i deca koja od 1.razreda putuju autobusom i prelaze isti taj put.

  Ali zato U erdogliji postoji pesacki most na 10m od semafora, koji niko ne koristi…
  I u okolnim selima postoje odelenja do 4.razreda a ovo je STRASNOOOO!!!!!

 2. Lopovi srusise onakav dom sad deca idu u predskolsmo u onaj cumez na cii ulaz zapisavaju gosti iz limenke!!!!!Pa sva ta gkvna i fekalije od D Puta zavrse u Milutina Bojica!!!!!! Lopuze asvaltirali 3km iza brda prema groblju! Sve ulice su mogže biti asvaltiranee lopoviii! U lepenicu se vec mesec dana izliva kanalizacija niko nista nepreduzima. Lopovi smenite te lopove pohlepneeee!!!!

 3. Bitno je da su asfaltirane ulice,zetovima, prijateljima,svastikama…
  Predskolsko je obecano jos pre 5 godina…
  Neka prebroje samo broj poginuliih osoba na glavnom putu u Koricanima od kada su napravili 3 trake…situacija je stvarno STRASNA!!!!

Odgovorite