SNS predala listu bez dovoljnog broja validnih potpisa

- -
0

radomir nikolic naprednjaci

Koalicija „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ predala je danas, nešto posle 10 sati, Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Kragujevca, koju je potpisalo 2.673 birača. Međutim, Gradska izborna komisija utvrdila je da je od tog broja samo 2.560 je validnih potpisa, pa koaliciji okupljenoh oko Srpske napredne stranke nedostaje još 50 potpisa do potrebnog minimuma od 2.610. Ova koalicija ima rok od 48 sati da ispravi nepravilnosti i prikupe dovoljan broj validnih potpisa.

Prvi na ovoj listi od 87 kandidata je aktuelni gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, a slede Goran Kovačević, Biljana Ilić Stošić, Nedeljko Manojlović, prof. dr Anđelka Stojković Anđelković, prof. dr Aleksandra Janković, Nikola Dašić, prof. dr Snežana Arsenijević i drugi.

Prva žena na izbornoj listi „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“ u Kragujevcu, Biljana Ilić Stošić, u obraćanju novinarima rekla je da ova lista očekuje pobedu na predstojećim lokalnim izborima i zahvalila se svim građanima koji su svojim potpisom podržali koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke. Biljana Ilić Stošić je dodala da je lista logična i da se pored SNS na njoj nalaze i njihovi koalicioni partneri – Nova Srbija, stranka Rasima Ljajića i Pokret snaga Srbije.

Kada je reč o strukturi odborničkih kandidata Biljana Ilić Stošić ističe da su zastupljene sve socijalne strukture-od univerzitetskih profesora do ljudi sa srednjom stručnom spremom, uključujući i ljude sa seoskog područja. ”Vodili smo računa da i teritorijalno i kvalifikaciono pokrijemo listu sa svim zanimanjima tako da ćemo moći, da tako kažem, ”pokrijemo” funkcionisanje grada u svim oblastima”, zaključila je prva žena na listi ”Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” Biljana Ilić Stošić.

FOTO: Duško Đorđević

Nema komentara

Odgovorite