SNS: Odustajanje od izgradnje Južne obilaznice pogubno po razvoj grada

- -
3

snsGradski odbor Srpske napredne stranke, na danas održanoj konferenciji za novinare, ističe da bi odustajanje od izgradnje Južne obilaznice bilo pogubno po razvoj grada.

Izgradnja Južne zaobilaznice, koja je planirana još pre 20 godina sa ciljem da grad Kragujevac trajno reši problem tranzitnog saobraćaja kroz grad, a koja je dolaskom ”Fijata” dobila na značaju kao infrastrukturni projekat budućnosti i koja je toliko najavljivana od strane aktuelne vlasti u Kragujevcu, odjednom je zastala već na prvom kilometru.

Izgradnja hale koja je bila planirana na Metinom brdu, prema najnovijim izjavama izmešta se kod Šumadija sajma. Samim tim stanovnici koji stanuju na desnoj strani reke Lepenice sem Južne zaobilaznice, biće lišeni i hale koja je obećana kao i svih pratećih objekata koji idu uz nju (niz terena, komercijalni sadržaj, stabene jedinice).

Zašto je odjednom Severna obilaznica postala bolje rešenje, ako znamo da je zemljište na trasi Južne obilaznice infrastrukturno opremljenije i lako može postati industrijska i stambena zona, naspram zemljišta na trasi Severne obilaznice, gde bi poljoprivredno zemljište prenamenom postalo gradsko i to na mestu koje nema nikakvog prostora za razvoj?

Za grad i sve stanovnike najbolje rešenje bi bila izgradnja obe obilaznice, međutim u slučaju nedostatka finansijskih sredstava, neophodno je doneti odluku koja treba da nas dovede do sigurnijeg privrednog razvoja i napredka – ističu u SNS-u.

3 Komentara

  1. Vas iz SNS-a ne podržavam, a i ne verujem vam, kao sto ne verujem nikome iz bilo koje stranke, a posebno onima iz ZZŠ, SPS i ostalima na vlasti. Međutim, potpuno vas podržavam u vezi sa Južnom obilaznicom, jer ste apsolutno u pravu i ako neko treba i može da stalno vrši pritisak na gradsku vlast, onda ste to vi. DS, na žalost, osim Slađana Rakića, nema ni jednog jedinog čoveka vrednog pomena, pažnje i podrške. A to koliko komunalnih i ostalih problema postoji od Ždraljice do Kormana vrlo dobro znamo mi koji živimo sa desne obale Lepenice i druge strane pruge. Lokalnu vlast u poslednjih 30-ak godina apsolutno nije briga za naš deo grada, uz retke, vrlo retke izuzetke.

    • Nikad nisam bio član ni jedne stranke, čak ni simpatizer. Sa članovim SNS-a sam čak imao i oštru verbalnu raspravu prošle godine u predizbornoj kampanji. Ubeđen sam da ni oni ne bi bili ništa bolji na vlasti u Kg-u, ali su, na žalost, jedina opozicija ovde, ili bar tako izgleda. U poslednje vreme sam počeo često da komentarišem vesti na kragujevačkim sajtovima jer mi se više smučilo da nas, ljude koji žive sa druge strane reke, smatraju građanima drugog reda. Inače, starosedelac sam (tačnije, moja porodica je najstarija u Ilinoj vodi) i iznosiću svoje mišljenje kad god pročitam vest koja se tiče Iline vode i ovog dela grada, ako imam razlog. Uostalom, pročitaj moj komentar na povezanu vest “Komunalni problemi MZ Lepenica”, link je odmah iznad ovih komentara.

Odgovorite