SNS: Nova zaduživanja grada Kragujevca

- -
3

SNS Nova zaduživanja grada KragujevcaImajući u vidu izjave kragujevačkih čelnika koji tvrde da je grad Kragujevac po svim parametrima u usponu, Srpska napredna stranka istima upućuje logično pitanje: kako je moguće da jedan grad koji je po svemu u usponu dođe u situaciju da se zadužuju za preko 6.000.000 evra?

Kada se završe gostovanja po kragujevačkim medijima i kada se prestane sa prezentiranjem lažnog optimizma, skupštinske odlluke pokazaće pravu istinu koja na žalost svih građana nije tako ružičasta. Iz odluka se jasno vidi da Kragujevac nije uspeo da ostvari planirane budžetske prihode u 2012. godini, već su ostvareni manji za čak 50% od planiranih.

Takođe, Odluke će pokazati da grad Kragujevac duguje stranim bankama nimalo zanemarljiv iznos – blizu 20 miliona evra. I tu nije kraj. Za samo nekoliko dana, tačnije od petka, ovaj dug će preći iznos od 26 miliona evra
Naredne Odluke prikazaće i nova zaduženja po kojima grad duguje preko 50 miliona evra fizičkim i pravnim licima.

Kao što imate priliku i sami da vidite, lista i iznos dugova su pozamašni i oslikavaju izuzetno tešku situaciju u kojoj se naš grad nalazi.

Međutim ostaje jedna nepoznanica, a to je – za šta smo mi kao Kragujevčani konkretno zaduženi? Za šta su potrošena tolika sredstva?

Kada se saberu sve obaveze koje uključuju javna preduzeća, skupštinu grada i preduzeća koja su u vlasništvu skupštine grada, dolazi se do podatka da je grad Kragujevac (ili da smo mi kao građani Kragujevca) zaduženi za najmanje 2 gradska budžeta. Nameću se logična pitanja:
– Šta se dogodilo sa novcem koji regularno pristiže i gde je on plasiran?
– Gde je granica neizmirivanja obaveza, a gde granica zaduženja grada?

Odgovor na ova pitanja zahtevamo od vladajuće koalicije.
Srpska napredna stranka sasvim sigurno neće učestvovati u ovim Odlukama pogubnim po generacije koje dolaze jer one od njih zahtevaju vraćanje dugova za koje nisu odgovorni, čime njihovu budućnost i egzistenciju dovode u pitanje.

3 Komentara

  1. ovo nije pitbul,definitino.ne licimo uopste.ali ovo sto je ispricao je sve tacno.i za dugove vladajuce koalicije, da se ne zna ni ko pije ni ko placa,da su Kragujevcani prevareni i lazima zavedeni,grad je prezaduzen i upada u sve vece dugove…ali brzo ce sa vlasti,dolazi vreme promena,neko ce na sud i zatvor zbog toga. videcemo ako i ovi budu isti kao oni ,menjamo ih isto.

  2. Ako vam promene budu kao u Yrenjaninu i drugim gradovima gde ste na vlasti tesko ovom narodu.. Ej, Kragujevac je ovo a ne Tomina i Radomirova prcija… Shvatite to vec jednom.. Sto vam se ne vrati Natasa Jovanovic da vas slatko postroji kao nekada u stara dobra vremena kada niste smeli ni da progovorite… Priuceni politicari nijedni.

Odgovorite