SNS: Dugovi JP i JKP Kragujevac premašili sva očekivanja

Autor: Datum objavljivanja: 28. March 2013. u 13:16

sns groIzveštaji o fukcionisanju javno komunalnih preduzeća i javnih preduzeća u vlasništvu Kragujevčana za 2012. godinu, pokazali su tragičniju ekonomku situaciju od one o kojoj Srpska napredna stranka godinama govori – kaže se u saopštenju Gradskog odbora ove stranke.

„I pored činjenice da sva javna preduzeća nisu poštovala Zakon o javnim preduzećima i ponovo nisu dostavila sve neophodne informacije (jedno od njih je i Radio televizija Kragujevac, inače zadužena za informisanje), ono čime zvanično raspolažemo govori o najavi kolapsa u javnom sektoru grada Kragujevca.

Iznos dugova prema bankama, dobavljačima u zemlji i inostranstvu, zaposlenima, dostigao je iznos od nekoliko milijardi dinara.

Izvesno je da će teret ogromne nejasne potrošnje u Javnim preduzećima platiti građani Kragujevca.

S obzirom na dugovanja Grada Kragujevca i javnih preduzeća, nećemo biti iznenađeni ukoliko osnovne funkcije grada Kragujevca budu dovedene u pitanje.

Kako bi građani znali šta plaćaju, Srpska napredna stranka će svim javnim i javno komunalnim preduzećima uputiti zahtev za utvrđivanjem učešća svakog troška u ceni koštanja njihovih usluga.“

Facebook Share
#

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>