SDS osuđuje seču drveća u Velikom parku

- -
0

Kragujevački odbor Socijaldemokratske stranke osudio je seču stabala u Velikom parku. “Taj park je za Kragujevčane oduvek bio mesto zelenila i mira, te su naši sugrađani bili ne malo neprijatno iznenađeni jurišom i neplanskom sečom stabala u ovom delu grada kojom je, ne samo naružen izgled, nego i napravljena invazija na životnu sredinu, čist vazduh i jednu od retkih ekoloških oaza koje naš grad ima”, navode u SDS.

sds

U toj stranci ističu da pravo građana na grad po njihovoj meri nije pitanje nečije dobre volje, još
manje nepromišljene odluke, nego pravo slobode i izbora građana. Zato SDS najoštrije osuđeje vandalski čin seče drveća koje je više decenija predstavljalo „pluća“ grada, a Veliki park činio jednim od najlepših mesta koje Kragujevac ima.

“Opravdanja nadležnih da su stabla bila trula i stara nije razlog da se napravi masakr nad jednim od najlepših delova grada i da se u jednom potezu poseku sva središna stabla, jer je nemoguće da sva istovremeno toliko propadnu da moraju biti posečena odjednom. Naravno da niko nije protiv da se zanavlja i podmlađuju zasadi drveća, ali građani Kragujevca nisu zaslužili da im se na najarogantiji način oduzme mesto uživanja i mesto gde su u šetnju izvodili svoju decu i svoje porodice”, smatra član Inicijativnog odbora SDS Kragujevac Nenad Cvetić.

SDS apeluje da odgovorni za ekologiju i komunalne poslove u našem gradu izađu iz anonimnosti i daju odgovore Kragujevčanima zašto pored toliko nerešenih problema, prljavih ulica, prepunih kontejnera, divljih deponija, neuređenih rečnih korita umesto da uređuju biraju da ruše kultna mesta Kragujevca

Nema komentara

Odgovorite