SDPS: Okrugli “Borba protiv nasilja nad ženama”

- -
1

U sklopu obeležavanja Međunarodne akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ Forum žena Socijaldemokratske partije Srbije gradskog odbora Kragujevac organizovao je Okrugli sto na temu „Borba protiv nasilja nad ženama i devojčicama“.

Pozivu za učešće na Okruglom stolu su se odazvale predstavnice Foruma žena Socijalističke partije Srbije, Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić, Srpske napredne stranke i Socijaldemokratske partije Srbije u Kragujevcu, Rajka Vujović, poslanica SDPS-a u Pokrajinskom parlamentu, kao i predstavnici institucija Doma zdravlja Kragujevca i Centra za socijalni rad “Solidarnost”, saopšteno je iz SDPS.

Važnost i cilj Okruglog stola, ističu organizatori, jeste upravo u tome da se problem nasilja nad ženama i devojčicama učini vidljivim, da se kroz razmenu iskustava, mišljenja i dijaloga dođe do predloga rešenja problema nasilja nad ženama i devojčicama koje se javljaju u Kragujevcu na lokalnom nivou.

S druge strane, važno je i da se saslušaju iskustva vezana za problem nasilja u drugim gradovima Srbije.

„Za nas u Socijademokratskoj partiji Srbije je veoma važno da se bavimo pravima obespravljenih. To je jedna od osnovnih stavri u našem političkom programu. Važno nam je i da učestvujemo u kreiranju politika na svim nivoima koji mogu doprineti poboljšanju situacije u društvu i to je potrebno da radimo zajednički i solidarno, kao jedini recept za uspeh.“ izjavila je Rajka Vujović, poslanica u Pokrajinskom parlamentu.

Kada govorimo o nasilju nad ženama i devojčicama nikako ne smemo da zanemarimo i nasilje nad starijim osobama. Sve učesnice Okruglog stola su se složile oko jedinstvene poruke da je nasilje nad ženama i devojčicama sramota njegovog počinioca, navedeno je u saopštenju.

1 komentar

  1. Napastovana sam 10.11.2018. manijak je na slobodi i dalje pored svih dokaza. Zivim u strahu zaključana u kući.

Odgovorite