SDP Srbije obeležila dan stranke nizom akcija

- -
0

sdpsNa međunarodni dan socijalne pravde 20.februara,SDP Srbije je obeležila i dan stranke nizom akcija,simboličnog naziva“24h za socijalnu pravdu“.Akcije su bile usmerene na podizanje svesti lokalne vlasti da socijalna pravda mora biti centralno mesto saradnje svih političkih stranaka.

Gradski odbor SDPSrbije u Kragujevcu obeležio je dan stranke deljenjem rečnika socijaldemokratskih pojmova u centru grada kao i organizovanjem tribine u Sali Crvenog Krsta pod nazivom“Kako socijaldemokratsku viziju pretvoriti u stvarnost“

Na tribini su govorili dr.Vlada Marinković,narodni poslanik,dr.Aleksandar Patrnogić,predsednik gradskog odbora stranke u Kragujevcu i odbornik u Skupštini grada i Snežana Đorđević,predsednica foruma žena SDP-a u Kragujevcu.

Članovi SDP Srbije su istakli da socijalnu nepravdu jasno osećaju svi koji nemaju pristup poslu,pristojnoj zaradi,stanovanju  i odlučivanju kao i da posebnu društvenu podršku moraju imati siromašne porodice,osobe sa invaliditetom,deca,stari,Romi kao i izbegla i raseljena lica.

Socijalna pravda mora biti preduslov ekonomskog prosperiteta društva,društva koje ne poznaje diskriminaciju i koje je zasnovano na etici,znanju i odgovornosti.

Nema komentara

Odgovorite