“Savez za Srbiju” osnovan i u Kragujevcu

- -
5

U Kragujevcu je danas potpisan sporazum o saradnji partija i pokreta koji čine Savez za Srbiju. Sporazum su potpisali odbori Narodne stranke, pokreta Dveri, Demokratske stranke, pokreta “Za naš grad” i sindikata “Sloga”.

Sporazum je u ime Narodne stranke potpisala Poverenica za Kragujevac dr Gordana Šošić koja je podsetila na legendu o ocu i sedmorici sinova koji su lako lomili po prut, ali snop nisu uspeli.

“Njihova snaga bila je u njihovom zajedništvu. Danas smo ovde da zajedno pružimo otpor režimu, oličenom u njegovom predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je naše društvo doveo u duboku moralnu, egzistencijalnu krizu. Narodna stranka od početka poziva na zajedničko delovanje opozicije. Nas ovde, danas, ujedinjuje ideja stremljenja ka novoj Srbiji, Srbiji kakvu zaslužuju svi naši građani”, kazala je Šošić.

Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke Ivan Dubljanin podsetio je da su značajni centri javnih preduzeća sele iz Kragujevca, “do te mere da se automobili pojedinih preduzeća registruju u drugim gradovima da, valjda, neki dinar ne bi ostao na ovoj teritoriji”.

“Alternativa smo i onima koji kažu da je u ovoj državi sve kako treba, da se država prema gradu odnosi na pravi način, ali samo gradonačelnika da promenimo. Odnos republike prema gradu je sramotan”, ocenio je Dubljanin.

Dalibor Jekić iz Pokreta za naš grad podsetio je da je ta organizacija prva u Kragujevcu pristupila “Savezu za Srbiju”.

“Nema nikakve saradnje sa SNS-om ni pre ni posle izbora. Zajedno smo, jer želimo da postavimo Kragujevac na mesto koje mu pripada. Da bude lider ovog regiona, da bude lokomotiva”, rekao je Jekić.

Predstavnik “Dveri” Milan Dimitrijević kazao je da bi sporazum koji je potpisan trebalo da označi “početak nove političke realnosti, ujedinjene oko zajedničkog cilja – promena aktelnog režima”.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da veruje “da ćemo se ovog dana svi sećati”.

Govoreći o protestima u Srbiji, kazao je da “sve ono što se godinama akumuliralo i taložilo, počinje da izlazi na površinu i danas u Srbiji, na ulici, imamo probuđenu energiju građana”.

“Ta energija i broj građana nadilazi okvire bilo koje političke organizacije, pa i koalicionog saveza, uključujući i Savez za Srbiju. Od pre nekoliko dana postoji most između te probuđene energije i artikulisane političke ideje i političkih planova koji će dovesti do promena. Taj most, ta spona, zove se – Sporazum sa narodom”, kazao je Jeremić.

Pored Vuka Jeremića, poptisivanju sporazuma prisustvovali su i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, “Dveri” Boško Obradović, sindikata “Sloga” Željko Veselinović i potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić.

5 Komentara

  1. Ponoviću ovde ono što je jedan čovek lepo napisao na društvenim mrežama, “Ovde neće proći, narod je na ulici zbog ovakvih”. Demokratska stranka (i slični) je doprinela uništenju ovog grada i treba da se zauvek povuče iz politike ove zemlje.

Odgovorite