Saša Milenić: U pripremi sporazum ZZŠ i DS u Kragujevcu

- -
2

sasa milenicSaša Milenić, predsednik GO ZZŠ, danas je u izjavi za sajt www.zajednozasumadiju.com, potvrdio da se juče održao sastanak najviših predstavnika Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju. Razgovori koji su vođeni bili su prijatni i prijateljski, a njihov rezultat je formiranje radne grupe koja treba da pripremi nacrt sporazuma o saradnji dve stranke. „ Zadatak ove radne grupe je oročen i on treba da sutra bude završen, a organi stranaka, će potom o tom nacrtu o saradnji odlučivati. Mi u Zajedno za Šumadiju iskreno verujemo da ćemo sa uspehom obaviti taj posao i da će to osvedočeno i prirodno partnerstvo ZZŠ i DS biti uspostavljeno, odnosno nastavljeno.“ Milenić je dodao:
„Svaka originalna ideja je dobro došla i nema sumnje da je okupljanje opozicionioh i demokratski orjentisanih stranaka u Srbiji upravo tom inovativnošću, otvorenošću i kreativnošću suštinski motivisano.“

Kad je reč o navodnoj inicijativi SNS-a , Milenić kaže da ta stranka samostalno nema ni trećinu odbornika, koja je potrebna za pokretanje procedure za glasanje o poverenju gradske vlasti, a sa SPS-om takođe nema većinu za takvu vrstu predloga. Kada bi im hipotetički prišao i GO DS-a, imali bi jedva nešto više od trećine odbornika, ali nikako nemaju potrebnu polovinu, odnosno natpolovičnu većinu za promenu gradske vlasti, naglasio je Milenić.

„Ovo što mi razgovaramo sa DS-om nije počelo juče i nije inicirano nekom navodnom inicijativom SNS-a, o kojoj inače nema nikakvog traga u parlamentarnoj proceduri. Razgovori sa Demokratskom strankom traju mesecima, ovo je samo početak finalizacije dugotrajnih razgovora o neophpodnosti vraćanja Srbije svojim demokratskim postulatima i demokratskim perspektivama za građane Srbije.“

Kad je reč o Savetu koalicije Skupštiske većine, on neometano i bez ikakvih značajnih trzavica funcioniše. Skupštinska većina je stabilna. Razgovori sa Demokratskom strankom nisu deo dnevno političkog pragmatizma. Oni imaju strateški karakter.

Razgovore GO DS-a sa SNS-om, Milenić je prokomentarisao kao komunikaciju, kao uslov politike i zato je pre svega istakao da ga posebno ohrabruje ono što je juče čuo u sedištu DS-a u Krunskoj ulici od najvažnijih ličnosti Demokratske stranke u pogledu budućnosti političke orjentacije te partije.

2 Komentara

  1. Uz preletace iz G17 ili sta god, sa 11 glasaca, ali ogromnim trenutnim politickim kapitalom i dvostolicare ex monarhisticko nacional – liberale samo je jos G.O. DS a (kojima Vojvođani kroje Sumadiju), sa svojim ambivalentnim stavovima falio da nas grad ponovo povrati status ”Doline gladi”. G-din-e Verko, zadrzite dostojanstvo i povucite se. Nece to biti Vas licni poraz, znaju Kragujevcani ko ste Vi, ali ste previse dugo u politici. Situacija po nas, Vase sugrađane, je postala neodrziva, a vi nemate resenje. Zar ne?

Odgovorite