DS: Za paljenje gimnazije odgovorno pravosuđe

- -
1

U gradskom odboru Demokratske stranke, povodom podmetnutog požara u Prvoj gimnaziji, smatraju da normalan život građana Kragujevca, pre svega, mora da počiva na njihovoj bezbednosti i sigurnosti.

“Da bi živeli u miru, radili, podizali decu ili razmišljali o proširenju porodice, Kragujevčani moraju da znaju da im niko neće ugroziti osnovna ljudska prava. A, ako i do toga dođe, moraju da budu ubeđeni da će aparat državne prinude efikasno stati na njihovu stranu”, navodi se u saopštenju DS.

“Kako Kragujevčani mogu da se osećaju kada se kao meta u jednom, gotovo terorističkom aktu, nađe jedna školska ustanova? Sigurno su se prvo pitali, što je i normalno, koji bi bezumnik mogao da stoji iza takvog čina. Odgovor je ono što boli do samih kostiju sve naše sugrađane. Da li je moguće da čovek kome se sudi za pokušaj ubistva, koji se tri godine skrivao od policije i pravosuđa, koji je pre samo koju nedelju načinio pravu talačku krizu u naselju Bubanj, slobodno šeta ulicama grada, bez ikakve kontrole?! Da li je moguće da takav ne nosi makar nanogicu koja je postal simbol za popustljivost srpskog pravosuđa. Šta neko treba da učini da se nađe iza rešetaka, da ne bi ugrožavao živote i imovinu ljudi. Nagledali smo se toga širom Srbije. Neuspeh države i, najpre, pravosuđa da se obračuna sa kriminalom i da omogući sigurnost i bezbednost svojim građanima je evidentna. Samo je sreća i brza intervencija Vatrogasno-spasilačke brigade sprečila veću tragediju. Ovaj put su životi sačuvani, ali je šteta na imovini objekta od prvorazrednog značaja za Kragujevac i Srbiju, zgrade Prve kragujevačke gimnazije, ogromna i nenadoknadiva. Gorela je istorija Kragujevca i Srbije. Goreli su vredni dokumenti i fotografije. Uskoro će sa ovakvim pravosuđem, i cela Srbija biti zgarište koje nikakav malter i ministarska obećanja neće moći da obnove. Demokratska stranka, zbog naših sugrađana, nema pravo i neće ćutati o onome što se dešava”, saopštila je Demokratska stranka.

1 komentar

Odgovorite