PZNG: Kragujevac izgubio status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem

- -
2

Pokret za naš grad održao je konferenciju za medije, na kojoj izrazio stav da je Kragujevac izgubio status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Predsednik UO PZNG, Dalibor Jekić, ističe da ova vlast ima jednu konstantu – konstantu urušavanja ugleda grada Kragujevca.

– Imajući u vidu da smo u prethodnom periodu izgubili regionalne centre u gradu Kragujevcu poput Pošte, Telekoma, Elektrodistribucije pa i nedavno odeljenje za borbu protiv korupcije, kao i brojne afere koje su vezane za funkcionere izvršne vlasti, grad Kragujevac  je zbog nesposobnosti gradske vlasti. Treba napomenuti da se svaki ugled gradi godinama i da treba voditi računa o imidžu i ugledu grada Kragujevca,  a da se ovde jednostavno olako ispuštaju neke stvari koje ostavljaju trajne posledice. Slobodno možemo konstatovati da će ova vlast ostaviti kataklizmične posledice koje će se teško sanirati u kratkom vremenskom periodu – kazao je Jekić.

On je dodao da se time šalje loša poruka ka potencijalnim investitorima i drugim zainteresovanim akterima.

– Ako je grad Kragujevac bio od 2008.godine grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, a danas to nije, jasno je da postoje određeni problemi u funkcionisanju ove gradske vlasti. Za investitore to predstavlja loš signal odnosno da poslovni ambijent nije bas najbolji. Sertifikat sam po sebi nije nešto što će vam dovesti odmah investitore ali je jedan od koraka ka privlačenju investicija, a sa druge strane jedan garant za zainteresovane aktere da imaju  jednu standardizovanu proceduru, jedan visok kvalitet usluga koje pruža lokalna samouprava kako bi oni razvijali svoj biznis kako u predinvesticionoj tako i u investicionoj i postinvesticionoj fazi. Znamo da su nova ulaganja, od strane lokalne samouprave, preduslov za otvaranje novih radnih mesta, a da nova radna mesta predstavljaju najznačajniji i osnovni preduslov za podizanje standarda građana Kragujevca. I zapravo možemo da konstatujemo da se ovde lokalna vlast ne brine o svojim građanima, ne brine se zato što im ne stvara uslove da se zapošljavaju jer nije uložila ni dinar u komunalno i infrastrukturno opremanje radnih zona. Posledice ovakvog vođenja grada imaju za rezultat da nema nijedne investicije koju je dovela lokalna samouprava. Činjenica je da nema nijedne investicije, činjenica je da se velika investicija u Sobovici realizuje zahvaljujući isključivo privatnoj inicijativi a ne inicijativi gradske vlasti. Zahvalnost za to se duguje gospodinu Milanoviću i to Kragujevčani treba da znaju. Pored privatnih inicijativa paralelno moraju da se odvijaju i aktivnosti od strane gradonačelnika i gradskog veća, moramo da vidimo jednu investiciju koju su oni realizovali. Mi danas ne možemo da im čestitamo na tome, nemamo na čemu da im čestitamo, zapravo smo nezadovoljni konstantnim urušavanjem ugleda grada Kragujevca, njegovog imidža koji je građen godinama – rekao je Jekić.

– Da budem potpuno objektivan, ono što danas pričamo mi u Pokretu za naš grad vide i građani grada Kragujevca ali očigledno da gradsku vlast ne dotiču problemi sa kojima se građani susreću. Zbog ovakvog odnosa gradske vlasti mi ove godine imamo povećanje poreza na imovinu, a rešenja koja pristižu ovih dana izazivaju šok kod svih Kragujevčana – zaključio je Jekić.

2 Komentara

  1. Jekić uvek pogodi pravu u centar teme. Svaka čast. Pa naravno da su podigli poreze i namete gradjanima kada su nesposobni da vode grad. Pokret za naš grad, ZZŠ , PSG i pojedini samostalni odbornici moraju istrajati u nameri da se nesposobnost , korupcija i bahatost koju demonstrira Nikolić iskoreni, tako što ga treba javno prozvati da postavlja korumpirane direktore koji mu izgleda donose ličnu korist. Na stranici Skupštine grada je 26.04.2018 u 18h dakle 12 sati pred početak Skupštine zakazane za 27.04.2018 postavljen je Izveštaj Komisije za izbor direktora o Rang listi kandidata za JP Urbanizam.
    Dakle na mesto direktora Urbanizma postavlja se Nikolićev dnevničar iz NS.
    Taj direktor , koji je u sukobu interesa je lično Nikolićev predlog jer je Bačevićeva struja koja u Vojvodini nema šta da traži jer je tamo nasjlabiji kadar. Ovaj slučaj sukoba interesa je već prijavljen Agenciji za borbu protiv korupcije što se može proveriti

    Miloš, Verko , Bojan , Saša , Zeka , Ljupče i svi ostali samostalni odbornici mogu se preko dostupnih javnih informacija uveriti da je taj Dunčić došao po dnevnice, jer mu je to šema kako da izvlači dodatni novac od gradjana Kragujevca. Nikolić mu naravno sve to dozvoljava, jer je i on naravno podrška za te kombinacije sa obezbedjene tri ponude od kojih deo može odvojiti i za Nikolića samo da ga ne dira i pusti ga da bude direktor još 4 godine.

Odgovorite