Protestni skup SRS-a u Kragujevcu

- -
1

sloboda seseljuPod parolom “Sloboda Šešelju“, Srpska radikalna stranka danas je održala protestni skup i šetnju u Kragujevcu, gde je upravo na današnji dan 1991.godine počela da deluje SRS pod ovim imenom.

Stranački funkcioneri su predvodili 1.000 srpskih radikala u protestnoj šetnji od crkve Uspenja Presvete Bogorodice po centralnim ulicama Kragujevca i poslali srpskoj javnosti poruku da moramo da podignemo slobodarski duh naroda i da se borimo za vitalne nacionalne interese Srbije koje danas kvislinški režim oličen u Vučiću, Nikoliću i Dačiću rasprodaje.

Naša snaga je u narodu koji će shvatiti poruku koju dr Šešelj deset godina šalje iz Haga – da je sloboda za narod i državu nešto za šta moramo svi da se borimo, jer bez toga nema opstanka za našu zemlju i našu decu.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović je istakao da je kroz istoriju uvek bilo teško, pod svim režimima, biti radikal, ali da je to nešto što je najčasnije, na šta svako od članova stranke i onih koji nas podržavaju treba da bude ponosan, “jer jedino naša ideologija srpskog nacionalizma i naše suprotstavljanje ulasku Srbije u EU može da donese oporavak i spas za državu i narod”.

Okupljeni su najoštrije osudili deceniju haške tiranije i izrazili punu podršku predsedniku stranke dr Vojislavu Šešelju, a skup je obeležila veoma pozitivna reakcija građana na ulicama.

Na protestnom skupu su govorili zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, potpredsednici Vjerica Radeta i Zoran Krasić i članovi Predsedničkog kolegijuma Nataša Jovanović i Aleksandar Dražić.

1 komentar

Odgovorite