POKS: Kragujevac ponovo prestonica Srbije

- -
1

Pokret obnove Kraljevine Srbije predstavio je u Kragujevcu svoj program, a jedna od ideja jeste da Kragujevac ponovo bude prestonica Srbije.

Predsednik Gradskog odbora POKS Mirko Čikiriz je rekao da je za nekoliko meseci POKS, čiju okosnicu čine bivši članovi Srpskog pokreta obnove, osnovao 62 odbora i da u Kragujevcu ima oko 1.000 članova.

“Prilazi nam mnogo mladih ljudi, monarhisti koji su bili rasuti po raznim udruženjima ili su bili apstinenti, osnova su najjači odbori Srpskog pokreta obnove (SPO) koji su nam kolektivno pristupili i mnogi bivši članovi koji su napustili SPO. Bila je to stranka sa džinovskim namerama, a liliputanskim rezultatima“, rekao je Čikiriz, koji je u nekoliko mandata bio poslanik SPO.

On je novinarima rekao POKS u Kragujevcu nudi niz urbanističkih rešenja uređenje Miloševog venca, pretvaranje zgrade gradske tržnice u kulturno istorijski turistički centar grada, što bi značilo da bi na mestu gde se sada nalaze pijačne tezge bio napravljen trg i otvorena pozornica za umetnike, dok bi ulica Crvenog barjaka postala kragujevačka Skadarlija.

Čikiriz je rekao da POKS nije stranka koja će se baviti prijemom preletača, jer je to ne interesuje.

“Bićemo konstruktivni svakome ko misli dobro gradu, nije nam cilj da budemo klasična pozicija i opozicija već da iznesemo naš program i da za taj program dobijemo podršku Kragujevčana. Naša je namera da se oko ovog programa okupe još neke političke stranke koje razmišljaju na isti način”, rekao je Čikiriz.

1 komentar

  1. Mirko, što se ne bavite nekim raalnim urbanističkim rešenjima nego Miloševim vencem ? Što ne pokrenete teme koje pomažu građanima i zaposlenima ! Ko je dozvolio da se zgrada pored Ambulante 4 u Svetozara Markovića gradi tako da se dvorište Ambulante koristi za prolaz kamiona i pretovar materijala za tu zgradu, i još pride za parkiranje vozila radnika, koji grade tu zgradu. Umesto da grad nadogradi dispanzer i u njemu smesti još neki sadržaj koji treba Domu zdravlja, grad je dozvolio da stanovi gledaju u dvorište dispanzera. Ko izdaje takve dozvole i zašto se direktor Doma zdravlja pravi da sve ovo ne vidi. Pokrenite ove teme pa ćete dobiti podršku građana i lekara koji zbog te izgradnje trpe i plaćaju parking, a grad gubi hiljade kvadrata koje je mogao da izgradi i to u centru grada. Postavite životna pitanja , ko je izdao dozvolu za izgradnju , ko radi u gradjevinskoj inspekciji, ko je direktor Doma Zdravlja pa ću i ja glasati za vas !!!

Odgovorite